Top 10 smartphones. De beste telefoon van 2017

Op zoek naar de beste telefoon van 2017? Zoek dan niet verder. Wij hebben de top 10 smartphones in handige overzichten gezet. Bekijk onze top 10 (soms top 5) lijsten van de beste mobiele telefoons van dit moment! Jaarlijks worden er tientallen nieuwe smartphones op de markt gebracht door telefoonfabrikanten als Apple, Samsung, Huawei en HTC.

Hoe zorg je ervoor dat je tussen al deze smartphones een kwalitatief goed model smartphone vindt, voor een betaalbare prijs? Daarbij heb je de keuze tussen een losse smartphone of een smartphone in combinatie met een mobiel abonnement of sim only bundel. Om de keuze tussen de verschillende smartphones makkelijker te maken, bieden we op deze pagina de beste smartphones van 2017 in een top 10 lijst. Naast deze top 10 beste smartphones bieden we je verschillende andere handige lijstjes op het gebied van smartphones en abonnementen.

Beste smartphones 2017

Het eindcijfer van de beste smartphones in 2017 is gebaseerd op de scores van het toestel in de top 10 lijsten die je onder de tabel kunt vinden.

Eindcijfer Toestel Top 10 accu Top 10 camera Top 10 scherm
9,6 Samsung Galaxy S8 Bekijken
SM_samsung_GalaxyS8 De absolute winnaar van dit moment. De Galaxy S8 is op dit moment in onze ogen de beste smartphone van 2017. Hij staat bovenaan in al onze top 10 lijsten met de beste camera, goede accuduur en één van de beste schermen op dit moment.
9,4 Samsung Galaxy S7 Edge Bekijken
9,3 Apple iPhone 7 Plus Bekijken
9,2 Samsung Galaxy S7 Bekijken
9 Apple iPhone SE Bekijken
8,7 HTC 10 Bekijken
8,6 Apple iPhone 6S Plus Bekijken
8,6 Samsung Galaxy S6 Edge Bekijken
8,5 Google Pixel Bekijken
8,4 Apple iPhone 7 Bekijken
Eindcijfer Toestel
Eindcijfer: 9,6 Samsung Galaxy S8 Bekijken
Eindcijfer: 9,4 Samsung Galaxy S7 Edge Bekijken
Eindcijfer: 9,3 Samsung Galaxy S7 Bekijken
Eindcijfer: 9,3 Apple iPhone 7 Plus Bekijken
Eindcijfer: 9 Apple iPhone SE Bekijken
Eindcijfer: 8,7 HTC 10 Bekijken
Eindcijfer: 8,6 Apple iPhone 6S Plus Bekijken
Eindcijfer: 8,6 Samsung Galaxy S6 Edge Bekijken
Eindcijfer: 8,5 Google Pixel Bekijken
Eindcijfer: 8,4 Apple iPhone 7 Bekijken

Tip: kijk wanneer Samsung en Apple hun nieuwe toestellen doorgaans op de markt brengen! Vaak worden de smartphones van Apple rond september geïntroduceerd en komt Samsung in het voorjaar met nieuwe modellen. Soms kan het verstandig zijn om te wachten tot deze telefoonfabrikanten hun nieuwe toestel geïntroduceerd hebben.

Beste smartphonemerken van dit moment

Veel smartphoneliefhebbers zien de nieuwste smartphones van Apple en Samsung als de beste smartphones van dit moment. Voorheen waren het vaak de mobiele telefoons van Blackberry en Nokia die geprezen werden, maar die tijd is inmiddels voorbij. Beide bedrijven is het niet gelukt om mee te gaan in de smartphonetrend, waardoor zij flink achterop zijn komen te lopen. Het is overigens niet per definitie zo dat Apple en Samsung ook de beste prijskwaliteitverhouding bieden voor haar smartphones. Er zijn verschillende goedkopere smartphoneproducenten, die degelijke smartphones voor een aanzienlijk lagere prijs aanbieden.

Bij het benoemen van Apple en Samsung als de beste smartphonemerken van dit moment, kijken we enkel naar de kwaliteit van de toestellen die zij op de markt brengen. Duidelijk is dat de smartphones van deze merken duidelijk de beste camera, de beste processor, het beste beeldscherm en in het geval van de iPhone voor velen het beste besturingssysteem hebben. Apple biedt op haar iPhones een eigen besturingssysteem aan, namelijk iOS. Op de smartphone van Samsung wordt standaard de nieuwste versie van Android (Google) geïnstalleerd. Android wordt ook op de toestellen van onder meer HTC en Huawei gebruikt.

Een voordeel aan de smartphones van Samsung is dat het relatief makkelijk overstappen is van een HTC of Huawei naar een van de beste smartphones van Samsung. Niet alleen is het besturingssysteem hetzelfde, ook lijken deze toestellen qua menu’s veel op elkaar. Het zou echter geen probleem mogen zijn om over te stappen op de iPhones van Apple. Op internet zijn namelijk tientallen websites met handige tips te vinden over het gebruik van de beste smartphones van Apple. Het is terecht dat de toestellen van Apple en Samsung in de top 10 beste smartphones van dit moment staan.

Beste prijskwaliteitverhouding bij smartphones

De prijskwaliteitverhouding van de toestellen van Apple en Samsung is in de afgelopen jaren steeds minder goed geworden. De vernieuwingen in de nieuwste toestellen van beide merken zijn beperkt ten opzichte van de verbeteringen van een paar jaar terug, terwijl de prijs nog steeds even hoog is. Als je zoekt naar smartphones met de beste prijskwaliteitverhouding in de top 10 beste smartphones zou je beter kunnen kijken naar toestellen van Huawei of HTC. Ook de oudere modellen van Apple en Samsung krijgen, wanneer de aanschafprijs eenmaal gedaald is, een steeds betere prijskwaliteitverhouding.

Het nadeel aan het kopen van een wat ouder toestel is echter dat het na verloop van tijd niet meer mogelijk is om het toestel te updaten. Wanneer je een smartphone met de beste prijskwaliteitverhouding zoekt voor minimaal vier of vijf jaar, is het verstandiger om te kiezen voor een van de nieuwe toestellen van Huawei of HTC. Deze zijn voorzien van de nieuwste versie van besturingssysteem Android en hebben daarbij alle functies die je van een moderne smartphone mag verwachten. Onthoud echter wel dat de processor en camera in deze toestellen vaak minder is dan de hardware in de nieuwste toestellen van Apple en Samsung.

Beste smartphones van andere merken

Tot nu toe bespraken we enkel de beste smartphones van Apple, Samsung, Huawei en HTC. Dit zijn echter niet de enige merken die toestellen uit de top 10 beste smartphones aanbieden op dit moment. De top 10 beste smartphones bevat namelijk ook toestellen van OnePlus, Sony Xperia, LG en Microsoft. Hoewel deze telefoonmerken iets minder goed vertegenwoordig zijn, is de kwaliteit van deze toestellen niet minder dan de kwaliteit van toestellen van HTC en Huawei. De toestellen van OnePlus worden zelf nog iets hoger ingeschat! Een nadeel aan OnePlus is dat je een uitnodiging moet krijgen, voordat je het toestel online kunt bestellen.

Van de overige merken staan onder meer de Sony Xperia X Compact in de top 10 beste smartphones van dit moment, de LG G5 en de Microsoft Lumia 950. Deze toestellen beschikken over alle functies en hardware die je van een toestel uit de top 10 beste smartphones mag verwachten. Daarbij zijn deze toestellen voor een relatief scherpe prijs aan te schaffen, in tegenstelling tot de nieuwste modellen van Apple en Samsung.

Top 10 beste smartphones: los kopen of met abonnement?

Als je een mobiele telefoon uit de top 10 beste smartphones aan wilt schaffen heb je de keuze uit het los kopen van een toestel, of het combineren van het toestel uit de top 10 beste smartphones met een abonnement. Door de hoge aanschafprijs van de meeste toestellen uit de top 10 beste smartphones, is het raadzaam om te kiezen voor de combinatie met een abonnement. Bij deze combinatie betaal je maandelijks een deel van het toestel af, waarbij het toestel uit de top 10 beste smartphones aan het eind van je contractperiode volledig afgelost is. Het aanbod aan abonnementen voor mobiele telefoons uit de top 10 beste smartphones is vaak erg groot als het toestel net op de markt gebracht is.