top10-intern-geheugen

Herken je dit nog? Je ontvangt een sms van een vriend/vriendin maar je moet eerst een andere sms verwijderen om deze te kunnen lezen, je hebt namelijk al 10 sms’jes opgeslagen in je inbox. In de tijd van de oude Nokia’s was dit eerder regel dan uitzondering. Gelukkig hebben de huidige smartphones iets meer intern geheugen en hoef je bijna nooit bang te zijn dat je een ontvangen bericht niet meteen kunt lezen. Toch gebruiken we onze smartphones tegenwoordig best intensief en dat heeft weleens tot gevolg dat het geheugen vol is. Dat wil je natuurlijk niet! Daarom leveren de meeste smartphonefabrikanten nu alleen nog toestellen met minimaal 32GB intern geheugen. Als dit voor jou niet genoeg is hebben veel smartphones ook nog de mogelijkheid om het geheugen uit te breiden. Moet jij regelmatig apps of foto’s verwijderen om ruimte te maken in je geheugen? Lees dan deze top 10 van smartphones met het meeste interne geheugen, zodat je nooit meer foto’s van je hond, schoonmoeder, vriend of vriendin hoeft te verwijderen!

Overzicht smartphones met het meeste interne geheugen

Positie Toestel Intern geheugen Uitbreidbaar?
1 Apple iPhone 7 (Plus) 256GB Nee Bekijken
2 Apple iPhone 6S (Plus) 128GB Nee Bekijken
2 Samsung Galaxy S6 (Edge) 128GB Nee Bekijken
2 Google Pixel XL 128GB Nee Bekijken
2 Google Pixel 128GB Nee Bekijken
3 Samsung Galaxy S7 64GB Ja Bekijken
3 Samsung Galaxy S7 Edge 64GB Ja Bekijken
3 HTC 10 64GB Ja Bekijken
3 Sony Xperia XZ 64GB Ja Bekijken
3 Motorola Moto Z 64GB Ja Bekijken

Motorola Moto Z

moto_z

Op een gedeelde 6e plaats in deze lijst met smartphones met het meeste interne geheugen staat de Motorola Moto Z. Het toestel deelt deze plaats met nog 4 andere smartphones die allemaal een intern geheugen hebben van 64 GB. Het voordeel van de Motorola Moto Z ten opzichte van de smartphones die op de 1e plaats staan is dat de Motorola uitbreidbaar geheugen heeft. Door middel van een Micro-SD kaart kan het geheugen uitgebreid worden tot 256 GB, waarmee het totale geheugen kan uitkomen op maximaal 320 GB. Alleen voor de echte grootverbruikers dus! Bij de Motorola Moto Z kan dit extra geheugen nog weleens handig zijn in combinatie met de Projector Mod van Motorola. Films kijken was nog nooit zo leuk, maar vraagt natuurlijk wel veel opslaggeheugen. Daarom is veel geheugen met de Projector Mod een ideale combinatie. Lees hier meer over de Projector Mod van Motorola.

Sony Xperia XZ

sony_xperia_xz

In geheel willekeurige volgorde van de 5 smartphones die de 6e plaats delen staat hier de Sony Xperia XZ. De nieuwste smartphone van Sony kan geleverd worden met een intern geheugen van 32 GB of 64 GB. Daarnaast is de Sony Xperia XZ ook uitbreidbaar met een Micro-SD kaart tot 256 GB. Hiermee komt het totale maximale geheugen, net zoals bij de Motorola Moto Z, op 320 GB. In de praktijk zullen er weinig mensen zijn die de volledige 320 GB nodig hebben, maar het is wel mooi dat het kan. Naast het ruime geheugen kenmerkt de Sony Xperia XZ zich door een trucje waarmee de levensduur van de accu verlengd wordt. Hoe dit werkt? Lees het in onze review over de Sony Xperia XZ!

HTC 10

htc10

Ook de HTC 10 mag niet ontbreken in deze lijst met smartphones met het meeste interne geheugen. Net zoals de andere toestellen die op de gedeelde 6e plaats in deze lijst staan is de HTC 20 verkrijgbaar met 32 of 64 GB geheugen, wat uit te breiden is met een Micro-SD kaart tot maximaal 320 GB. De HTC 10 is verder een degelijk toestel dat doet waar het voor gemaakt is. Verwacht bij de HTC 10 geen nieuwe innovaties zoals een waterdicht toestel of een scherm dat altijd aan staat. De HTC 10 kenmerkt zich door eenvoud, zowel in het uiterlijk als het innerlijk. Het toestel is daarom uitermate geschikt voor iedereen die de ontwikkelingen op smartphonegebied veel te snel vindt gaan en houdt van eenvoud.

Samsung Galaxy S7 Edge

1-samsung-galaxy-s7-edge

Het nieuwste stukje techniek van Samsung is, uiteraard, ook in deze lijst terug te vinden. De Samsung Galaxy S7 Edge zijn we ook al tegengekomen in de lijst met smartphones met de beste camera en de beste accuduur. Naast de beste camera van alle smartphones en een goede accuduur kenmerkt de S7 Edge zich ook door het hoge aantal GB’s in het interne geheugen. De S7 Edge is beschikbaar als 32 of 64 GB variant. Als dit voor jou niet genoeg is heeft ook deze smartphone de mogelijkheid om het geheugen uit te breiden tot maximaal 320 GB (met Micro-SD kaart van 256 GB). De Samsung Galaxy S7 Edge wordt door velen op dit moment gezien als de beste smartphone op de markt. Wij kunnen niet zeggen dat we het daarmee oneens zijn. Het toestel blinkt op vele gebieden uit en loopt op andere gebieden voor op de concurrentie. Kortom; een erg complete smartphone!

Samsung Galaxy S7

2-samsung-galaxy-s7

Het kleinere broertje van de Samsung Galaxy S7 Edge is de Samsung Galaxy S7. De toestellen van Samsung veroveren op dit moment de smartphonemarkt en terecht. Ook de S7 is een zeer compleet toestel en bouwt verder op het succes van zijn voorganger. Het toestel beschikt over alle moderne technieken waarvan smartphones tegenwoordig zijn voorzien en daarbij is ook het interne geheugen niet vergeten. De S7 kun je kopen als een 32 of 64 GB variant. Om optimaal gebruik te maken van je telefoon kun je daarnaast het geheugen uitbreiden met een Micro-SD kaart tot een maximum van 320 GB (64 GB intern en 256GB Micro-SD kaart).

Google Pixel

pixel

De Google Pixel staat op een gedeelde 2e plaats in deze lijst van smartphones met het meeste interne geheugen. Met een intern geheugen van 128 GB zullen de meeste mensen meer dan genoeg ruimte hebben om foto’s, apps en tekstbestanden te bewaren op de smartphone. Voor iedereen voor wie deze 128 GB niet genoeg is hebben we slecht nieuws: het geheugen is helaas niet uitbreidbaar. Je zult het dus moeten doen met de 128 GB die het toestel te bieden heeft. Met een fantastische camera, een goed scherm en het nieuwste besturingssysteem van Android (Nougat) is de Google Pixel wel een zeer compleet toestel. Voor iedereen die weleens wat anders wil dan een iPhone of een Samsung is de Google Pixel een welkome afwisseling.

Google Pixel XL

pixel-xl

De XL variant van de Google Pixel heeft weinig verschillen met de normale variant. Het scherm is 0,5 inch. groter en de accu van de XL variant is wat groter om dat grotere scherm meer energie te geven. Het interne geheugen van 124 GB is net zoveel als bij de Google Pixel en is daarmee een van de uitblinkers in deze lijst. Het toestel kenmerkt zich verder door de hoge prijs die wordt betaald voor de specificaties. Voor de relatief hoge prijs krijg je wel een hoogwaardige smartphone, met een goede camera en over het algemeen goede specificaties. Voor een lagere prijs heb je echter ook de beschikking over een Samsung Galaxy S7 Edge en die blinkt toch net even wat meer uit.

Samsung Galaxy S6 (Edge)

7-samsung-galaxy-s6-edge

Met de Samsung Galaxy S6 en de S6 Edge zijn we aangekomen bij de laatste Samsung toestellen in deze lijst. In tegenstelling tot de nieuwe S7 en S7 Edge heeft de 6 variant geen uitbreidbaar geheugen. Je zal het moeten doen met de 128 GB die Samsung als intern geheugen heeft toegevoegd. Nu de nieuwere 7 op de markt is zal Samsung de prijzen van de S6 en de S6 Edge ongetwijfeld laten dalen. Dit is goed nieuws voor liefhebbers van goede high-end smartphones (wie is dat nou niet) want de Samsung Galaxy S6 en de S6 Edge doen weinig onder voor de nieuwste varianten. Uiteraard beschikken ze niet over de nieuwste innovaties, maar voor een iets lagere prijs zijn dit nog altijd toestellen die het goed blijven doen op de smartphonemarkt!

Apple iPhone 6S (Plus)

9-apple-iphone-6s-plus

De iPhones scoren traditioneel goed in meerdere toplijsten. Ook in deze lijst met smartphones met het meeste interne geheugen mag de iPhone niet ontbreken. Op een gedeelde 2e plaats staan hier de iPhone 6S en de 6S Plus. Net zoals de Samsung smartphones hierboven hebben de 6S en 6S Plus een intern geheugen van 128 GB. Dit is helaas niet verder uitbreidbaar. Apple behoeft verder weinig introductie. De smartphonefabrikant is al jaren in staat om kwalitatief goede smartphones te maken. Dit is bij de 6S en de 6S Plus niet anders. De toestellen blinken uit in levensduur en gebruikersgemak. Deze ingrediënten zorgen ervoor dat de iPhone een van de bestverkopende toestellen van de wereld is.

Apple iPhone 7 Plus

6-apple-iphone-7-plus

Op de eerste plaats staan de onbetwiste koningen van het interne geheugen: de iPhone 7 en de iPhone 7 Plus. Met een intern geheugen van 256 GB worden deze smartphones door geen andere concurrent benaderd. Het nadeel van deze iPhones is dat je het geheugen niet kan uitbreiden met een Micro-SD kaart. Gelukkig is voor bijna iedere gebruiker 256 GB meer dan voldoende. De nieuwe vlaggenschepen van Apple zorgen voor een revolutie door de hoofdtelefooningang weg te laten. Lees daar meer over in onze review van de Apple iPhone 7 Plus. Naast het interne geheugen hebben de iPhone 7 en 7 Plus een prachtig scherm en een fantastische camera. Niet voor niets staan beide toestellen in onze top 3 van smartphones met de beste camera!