Het is geen verrassing dat wat in wezen twee glazen platen zijn die om wat elektronica gewikkeld zijn, nog steeds kunnen breken als het op harde ondergrond valt.

Het zal u absoluut niet verbazen dat de nieuwe iPhone 11 kan breken als u hem op harde ondergrond laat vallen.

Hoewel uit de tests bleek dat de iPhone 11, iPhone 11 Pro en iPhone 11 Max’s gepromoot duurzamer glas nog steeds kan versplinteren bij een grote val, bleek uit de tests dat de nieuwe iPhones beter omgaan met kleine druppels dan de vorige modellen.

Tijdens de TumbleBot-tests van SquareTrade heeft de iPhone 11 Pro de tests met minimale slijtage doorstaan en is het de eerste telefoon die de tuimeltest overleeft.

Interessant is dat het water nog steeds een probleem blijkt te zijn voor de iPhone 11 en iPhone 11 Max, die allebei last hebben van geluidsvervorming na de dunktest.

De iPhone 11 Pro had geen problemen nadat hij in het water was ondergedompeld.

“Nadat onze robots zijn gevallen, gedompeld en gebogen, vonden we de nieuwe iPhone 11 Pro de meest duurzame iPhone die we in generaties hebben getest”, aldus Jason Siciliano, vicepresident en wereldwijd creatief directeur van SquareTrade. “Het is de eerste smartphone die onze tuimeltest overleeft, die de effecten simuleert van meerdere, willekeurige impacts die een smartphone ondervindt bij langdurig gebruik. Dat is een echte prestatie als het gaat om duurzaamheid. Echter, het laten vallen van een van de nieuwe iPhone 11-modellen op een stoep zonder hoesje, face-down of back-down kan nog steeds ernstige schade veroorzaken, zoals we zagen met onze valproeven”. Een oplossing kan natuurlijk altijd zijn; koop een hoesje voor de iPhone 11.

Hier zijn de resultaten van de verschillende tests:

  • Tumble Tests: iPhone 11 Pro is de eerste smartphone die de SquareTrade-tumble-test overleeft, met vrijwel geen schade. De glazen achterpanelen van zowel de iPhone 11 als de iPhone 11 Pro Max zijn echter tijdens de test gebarsten, waarbij het losse glas op de iPhone 11 Pro Max zichtbaar was.
  • Buigtests: de iPhone 11 en 11 Pro zijn gebogen met een druk van ongeveer 250 pond, vergelijkbaar met de iPhone X. Noch de iPhone 11, noch de iPhone 11 Pro zijn echter gebarsten tijdens het buigen, waardoor ze extra duurzaam zijn. De grotere iPhone 11 Pro Max barstte bij 230 lbs druk en was onbruikbaar.
  • Dunk Test: iPhone 11 Pro overleefde 30 minuten in vijf meter water zonder schade. De iPhone 11 en iPhone 11 Pro Max hadden na de test last van geluidsvervorming, die na het uitdrogen doorging.
  • Face-Down Drop Tests: Alle drie de iPhone-11-modellen zijn gebarsten op hun eerste valtest met het gezicht naar beneden. De iPhone 11 is verbrijzeld, wat resulteerde in losliggend glas. De iPhone 11 Pro verbrijzelde en het scherm werkte niet goed. De iPhone 11 Pro Max verbrijzelde, het scherm werkte niet goed en werd onbruikbaar.
  • Back-Down Drop Tests: Alle drie de iPhone 11 modellen zijn gebarsten op hun eerste back-down drop test. iPhone 11 verbrijzeld waardoor schade aan de cameralenzen is ontstaan. iPhone 11 Pro verbrijzeld waardoor er ernstige schade is ontstaan rond de cameralenzen en er los glas is verschenen. iPhone 11 Pro Max is gebarsten waardoor er schade aan de cameralens is ontstaan. De camera bleef functioneren op alle modellen.

Het komt erop neer dat je niets van glas laat vallen.