Google Maps- Hoe maak je van de blauwe pijl een auto-icoon

Als je Google Maps in je auto gebruikt voor verkeersnavigatie, kun je de blauwe navigatiepijl desgewenst veranderen in een autosymbool. We leggen uit hoe je dat doet in de tekst – in de video laten we je enkele functies in Google Maps zien die automobilisten beslist moeten kennen.

De laatste jaren heeft Google talloze praktische functies aan zijn navigatie-app Google Maps toegevoegd: gebruikers kunnen onder meer de spits vermijden, de openingstijden van winkels controleren of de kans op het vinden van een vrije parkeerplaats vergroten met behulp van de applicatie.

Naast de grotere functies heeft Google Maps ook enkele kleinere verborgen functies achter de hand. Zo heeft de ontwikkelploeg van Google Maps een functie aan de app toegevoegd die, hoewel ze geen praktisch nut heeft, sommige gebruikers toch kan aanspreken: De blauwe navigatiepijl kan tijdens verkeersnavigatie desgewenst vervangen worden door een voertuigicoon.

Rijden met Google Maps: Gebruikers kunnen kiezen uit verschillende iconen

In zowel de iOS versie als de Android app van Google Maps kunnen gebruikers kiezen uit verschillende automodellen die in plaats van de gewone pijl getoond kunnen worden. Om het pictogram te veranderen, hoeven gebruikers alleen maar op de navigatiepijl te drukken nadat de verkeersnavigatie gestart is. De keuze uit verschillende ontwerpen verschijnt dan automatisch; in totaal kun je kiezen uit drie verschillende voertuig-iconen. Je vindt ook gedetailleerde instructies in onze praktische tip.

Als de functie voor jou niet beschikbaar is, kun je er het beste voor zorgen dat je de nieuwste Android versie van Google Maps geïnstalleerd hebt.