“Niet te groot voor een mooie prijs?” [kkratings]

Sony Xperia Z3 Compact 16GB | Al verkrijgbaar vanaf

Looptijd
2 jaar
Eenmalig
€ 272,95
Per Maand
€ 5,50
Provider
tmobile
Bekijken op studentmobiel
Looptijd
2 jaar
Eenmalig
€ 0,00
Per Maand
€ 17,00
Provider
tmobile
Bekijken op gsmwijzer
Vergelijk alle abonnementen voor de Sony Experia Z3
sonyDit toestel is het broertje van de Xperia Z3, die Sony in 2014 uitbracht. De Xperia Z3 Compact heeft dezelfde mogelijkheden als de grote Z3, maar dan in een kleinere uitgave. Dat de telefoon klein is zegt eigenlijk niets, want hij doet zeker niet onder voor zijn voorganger! De telefoon is gezegend met een enorm goede accu, een mooi besturingssysteem en een prachtige camera. Ben jij op zoek naar een nieuw toestel dat niet te groot is voor een mooie prijs? Dan is de Sony Xperia Z3 Compact misschien wel wat je zoekt!

sony experia z3 compact

Voor en nadelen Sony Xperia Z3 Compact

  • Vlot in gebruik
  • Stof- en waterdicht
  • Lange accuduur
  • Uitbreidbaar geheugen
  • Scherp geprijsd
  • Camera-app kan beter
  • Slechte kleurweergave

Sony Xperia Z3 Compact specificaties

Scherm: 4.6in 1280×720 Triluminous scherm met X-Reality engine

Processor: 2.5GHz quad-core Qualcomm Snapdragon 801

RAM: 2GB

OS: Android 4.4 KitKat

Opslag: 16GB (microSD uitbreidbaar)

Accu: 2600mAh

Camera: 20.7MP achter, 1080p/4K video

Connectiviteit: Wi-Fi, 3G/4G, NFC, Bluetooth 4.0

Afmetingen: 127×64,9×8,6mm

Gewicht: 129g

Sony Xperia Z3 Compact review

Design en behuizing Sony Xperia Z3 Compact

Dankzij het kleinere toestel en de ronde randen is het gemakkelijk vast te houden in de hand. Het scherm voelt stevig aan en biedt een mooie kwaliteit. Waar de Z3 metalen randjes heeft, heeft de Z3 compact plastic randjes. Het toestel zou er met metalen randjes mooier uitzien en ook steviger zijn maar de plastic randjes zorgen wel voor een lagere scherpe prijs voor het toestel.

Het compacte toestel beschikt over een 4,6 inch-scherm met een resolutie van 1280 bij 720 pixels. Het scherm is gemakkelijk in het gebruik en scherp. De foto’s en afbeeldingen zijn scherp te zien op het beeldscherp en de kleuren zijn helder. Het toestel is waterdicht. Het zou zelfs zo moeten zijn dat het toestel 30 minuten lang onderwater kan zijn en dat maakt dit toestel tot het beste waterproof toestel van Sony. Daar kan je natuurlijk wel eens een leuke grap mee uithalen! Doordat het toestel waterdicht is gemaakt zijn alle aansluitingen met klepjes bedekt en dat kan soms irritant zijn met het opladen van uw telefoon.

De uit-, volume- en cameraknoppen zitten aan de rechterkant van het toestel. De uitknop of vergrendelknop zit net niet helemaal op de natuurlijke hoogte maar dit zorgt niet voor veel problemen. Met een druk op de camera-knop wordt ook gelijk de camera-app opgestart. De boxen van het toestel zijn luider dan de grootte van de telefoon doet denken. Aan de linkerkant van het toestel is het mogelijk om een micro-SD-geheugenkaart in het toestel te doen.

De accu-duur van de Sony Xperia Z3 Compact is ongeveer twee dagen

De Z3 Compact is dan weliswaar kleiner dan de Z3, maar dat betekent niet dat de accu-duur achteruit is gegaan. De Z3 Compact is gezegend met een Snapdragon 801 Quad-core processor en dat betekent dat de accu-duur lang is. De accu-duur is ongeveer twee dagen en als je het toestel niet zoveel gebruikt kan je er misschien wel drie dagen mee doen. Een enorm voordeel in vergelijking met de meeste smartphones!

Sony biedt twee mogelijkheden om de batterijduur te verlengen. Bij de ene modus wordt de WiFi- en mobiele verbinding uitgeschakeld zodra het scherm uitgezet wordt en bij de andere modus kan je alleen nog maar bellen en sms’en. Net zoals de meeste smartphones wordt de telefoon wel warm als hij intensief gebruikt wordt.

De camera van de Sony Xperia Z3 Compact

Een van de grootste pluspunten van de Z3 Compact is de camera. Het toestel is voorzien van een 20,7 megapixel camera aan de achterkant en aan de voorkant heeft het toestel een camera van 2,2 megapixel. De foto’s die geschoten worden met de camera aan de achterzijde zijn kleurrijk en worden opgeslagen in een hoge resolutie. In de Samera-app zijn er veel opties en effecten te vinden voor het maken van mooie foto’s.

Het toestel biedt de optie om een 4K video te maken. Dat is de nieuwe resolutiestandaard die ontworpen is voor mooie beelden. Het maken van deze video’s verloopt goed maar het afspelen op het toestel verloopt niet altijd even soepel.

De camera-app is echter wel complex in het gebruik. Door de vele opties zie je soms door de bomen het bos niet meer. Maar als je de app helemaal door hebt, ben je verzekerd van mooie foto’s!

Conclusie Sony Xperia Z3 Compact

Over het algemeen gezegd zijn wij heel erg te spreken over de Sony Xperia Z3 Compact! Het toestel is kleiner dan de meeste toestellen maar zeker niet minder waard. De behuizing is mooi en de prestaties van de interne hardware zijn uitstekend. De accu-duur is uitzonderlijk lang en het toestel is redelijk goedkoop. Voor mooie foto’s kan je bij dit toestel terecht en voor het gemak is het toestel waterdicht gemaakt. Als je op zoek bent naar een telefoon met eindeloos veel mogelijkheden voor een mooie prijs dan is dit het toestel dat je zoekt!

Sony Xperia Z3 Compact accessoires kopen

typhoneVoor alle Sony Xperia Z3 Compact accessoires werken we samen met Typhone. Typhone biedt de goedkoopste Sony Xperia Z3 Compact accessoires aan met een supersnelle verzending. Kijk snel op de site en begin met besparen.

Bekijk Sony Xperia Z3 Compact accessoires

Mobiel abonnement Sony Xperia Z3 Compact vergelijken