53460577_ml

Virtual reality is in opkomst, sterker nog de ontwikkelingen op het gebied van virtual reality gaan in sneltrein vaart. Diverse bedrijven hebben inmiddels virtual reality brillen ontwikkelt, ook wel VR- brillen genoemd. De moderne smartphones zijn geschikt voor virtual reality en er zijn al verschillende apps gemaakt op het gebied van VR. En omdat je eenvoudig een goedkoop mobiel abonnement kunt krijgen heeft bijna iedereen wel een smartphone met internetverbinding.

Virtual reality video’s

Maar zeker door de opkomst van driehonderdzestig graden video’s zijn virtual reality brillen voor de Smartphone populair geworden. Je plaatst dan je smartphone in de bril waarbij je mobiele toestel dan vervolgens als scherm dient voor de VR-beleving. Inmiddels zijn dergelijke vr brillen voor de smartphone te koop in diverse soorten en prijsklassen, waarbij uiteraard de duurdere modellen in de meeste gevallen een beter resultaat geven. Als je van plan bent een dergelijke bril aan te schaffen moet je natuurlijk allereerst weten of je smartphone ook echt geschikt is voor virtual reality. Vervolgens moet je testen of je smartphone ook daadwerkelijk in de Vr bril past, wat je het beste even in de winkel die ze verkopen kunt uittesten natuurlijk.

Hoe duurder hoe beter?

Zoals gezegd zijn virtual reality brillen te koop in diverse prijsklassen, waarbij in de meeste gevallen geldt, hoe duurder de bril, hoe beter de kwaliteit. Meestal zitten de wat duurdere modellen wat beter en in sommige brillen in de hogere prijsklasse zit zelfs geluid ingebouwd. De kwaliteit van het beeld dat je te zien krijgt hangt echter niet af van de bril zelf, maar van de kwaliteit van het scherm van je smartphone.

VR-bril met controller

Bij sommige vr brillen wordt een controller geleverd die meestal via Blue Tooth verbinding kan worden aangesloten en waarmee de apps en video’s bestuurd kunnen worden, wel zo handig natuurlijk. Zit er geen controller bij de bril, dan is de beleving toch eigenlijk vele malen minder, dus een bril met controller is zeker aan te raden. Naast het spelen van games en het kijken naar video’s zal Virtual reality in de nabije toekomst ook steeds meer ingezet gaan worden voor serieuze toepassingen. Wat dacht je bijvoorbeeld een virtuele rondleiding door een huis voor potentiele kopers of een vergadering volgen waarbij gebruikt wordt gemaakt van een virtuele vergaderruimte? Er bestaat in Amsterdam zelfs een echte Virtual reality bioscoop waar je films kunt bekijken in VR. Kortom we gaan nog veel meer horen over het fenomeen virtual reality in de nabije toekomst. Zeker als de prijzen echt gaan dalen van de betere vr brillen, kan de gewone consument ook echt gaan genieten van Virtual reality.