De beste op dit moment!? [kkratings]

Samsung Galaxy S7 Edge | Al verkrijgbaar vanaf € 31,25 p/m

Looptijd
2 jaar
Eenmalig
€ 126,00
Per Maand
€ 26,00
Provider
vodafone
Bekijken op vodafone
Looptijd
2 jaar
Eenmalig
€ 0,00
Per Maand
€ 42,00
Provider
tele2
Bekijken op algebeld-logo
Vergelijk alle abonnementen voor de Galaxy S7 Edge
samsung-logoDe Samsung Galaxy S7 en de S7 Edge zijn de nieuwste paradepaartjes van Samsung. De telefoons hebben een mooi design en bevatten belangrijke verbeteringen ten opzichte van hun voorgangers. Samsung bracht voor het eerst een Edge telefoon uit bij de Galaxy S6 en deze viel qua behuizing goed in de smaak! Deze telefoon, met gebogen schermranden, biedt veel mogelijkheden. Wanneer over de schermrand wordt geveegd, verschijnen er verschillende icoontjes en apps in beeld. Daarmee heb je met één veeg over de rand het nieuws, sportuitslagen of juist contacten snel in beeld.

s7-edge

Voor en nadelen Samsung Galaxy S7 Edge

  • Super mooie behuizing
  • Stof en waterdicht
  • Lange accuduur
  • Uitstekende camera
  • Geen realistische foto’s in het donker
  • Overbodige features

Samsung Galaxy S7 Edge specificaties

Scherm: 5,50 inch

Processor: 2.1Ghz

RAM: 4GB

OS: Android 6.0

Opslag: 32GB (microSD uitbreidbaar)

Accu: 3600mAh

Camera: 12MP achter, 5MP voor

Connectiviteit: Wi-Fi, 3G/4G, NFC, Bluetooth 4.2

Afmetingen: 150.9×72.6×7.7mm

Gewicht: 157g

Samsung Galaxy S7 Edge review

Design en behuizing

De buitenkant van het toestel is nauwelijks veranderd ten opzichte van de Samsung Galaxy S6 Edge. Beide toestellen hebben dezelfde gebogen randen en het formaat is ook vrijwel gelijk. Het verschil zit hem in de plek van de camera en de achterkant van het toestel. De camera steekt minder uit in de behuizing en het glas aan achterkant van de S7 Edge is licht gebogen. Dat zorgt ervoor dat de S7 Edge fijner in de hand ligt.

Het toestel is gemaakt van glas en aluminium en dat zorgt voor een stevige en luxe uitstraling. De S7 Edge is iets groter dan de S7. De S7 Edge heeft een scherm van 5,5 inch en is daarmee iets groter dan de S7 (5,2 inch). Daarom ligt de prijs van de Edge bijna €100,- hoger.

Scherm

Het scherm van de Samsung Galaxy S7 Edge is haarscherp en dat valt direct op als je hem in de hand hebt. Het scherm heeft 2560 x 1440 pixels en dat geeft een hoge resolutie. Doordat het scherm rond is, heb je ook aan de zijkanten beeld. De kleuren in het scherm zijn uitstekend. Als je kiest voor de optie ‘basis’ in het instellingen menu, zijn de kleuren nauwkeuriger dan bij de optie ‘aanpasbaar display’.

Het scherm van de Samsung Galaxy S7 Edge bevat een ‘always on display’. Dat betekent dat het scherm altijd aan staat met de tijd, datum en het accupercentage. Het is ook mogelijk om te kiezen voor een patroon. Het ‘always on display’ kost nauwelijks batterij omdat alleen de pixels aanstaan die nodig zijn om bijvoorbeeld de tijd weer te geven. De rest van de pixels zijn uitgeschakeld en lichten niet op. Dit is geen noodzakelijke feature maar wel een leuke toevoeging.

De accu-duur

Het ‘always on display’ wat hierboven beschreven staat, kost volgens Samsung maar 1% batterij. De functie kan ook uitgeschakeld worden. De accu is een stuk groter dan de accu van de Samsung Galaxy S6 en is 40% groter dan telefoons van een jaar geleden. De accu was bij het testen van de telefoon aan het einde van de dag nog voor de helft opgeladen.

De camera

De camera is ten opzichte van de S6 flink veranderd. Deze heeft een sensor van 12 megapixel en dat zorgt voor mooie en scherpe foto’s. De camera heeft een goede autofocus en maakt mooie foto’s in het donker. De camera van de Samsung Galaxy S7 Edge wordt momenteel gezien als de beste camera die in de smartphonewereld te vinden is.

De camera van de S7 Edge corrigeert in het donker zodat alles goed zichtbaar is. Dit zorgt er echter wel voor dat de foto’s veel lichter zijn dan de werkelijkheid. Dit hoeft natuurlijk geen problemen zijn, maar als je op zoek bent naar de echte afspiegeling van de werkelijkheid zul je even met de instellingen moeten spelen.

Software en prestaties

De software van de Galaxy S7 Edge is ongeveer hetzelfde als die van de S6. Door het vegen aan de zijkant van het scherm kan je snel en gemakkelijk apps en widgets openen. Deze functie is leuk maar persoonlijk een beetje overbodig omdat je ook met één klik al bij de apps of widgets kan komen. Toch is het een feature die wat extra’s geeft ten opzichte van de andere telefoons.

De prestaties van de Samsung Galaxy S7 Edge zijn goed! De telefoon bevat 4GB werkgeheugen en dat is meer dan de S6.

Conclusie Samsung Galaxy S7 Edge

De Samsung Galaxy S7 Edge zou ik op dit moment wel een van de beste smartphones willen noemen. De telefoon loopt op alle gebieden voor en dat zorgt ervoor dat je echt het nieuwst van het nieuwste hebt. Het enige nadeel zijn de ietwat overbodige features, maar daar zullen ongetwijfeld ook fans voor te vinden zijn.

Samsung Galaxy S7 Edge accessoires kopen

typhoneVoor alle Samsung Galaxy S7 Edge accessoires werken we samen met Typhone. Typhone biedt de goedkoopste Samsung Galaxy S7 Edge accessoires aan met een supersnelle verzending. Kijk snel op de site en begin met besparen.

Bekijk Galaxy S7 Edge accessoires

Mobiel abonnement Samsung Galaxy S7 Edge vergelijken