“Een vlaggenschiptoestel” [kkratings]

Samsung Galaxy S6 32GB | Al verkrijgbaar vanaf

Looptijd
2 jaar
Eenmalig
€ 540,95
Per Maand
€ 2,50
Provider
simpel
Bekijken op belsimpel
Looptijd
2 jaar
Eenmalig
€ 30,00
Per Maand
€ 28,-
Provider
hollandsnieuwe
Bekijken op belsimpel
Vergelijk alle abonnementen voor de Galaxy S6
samsung-logoIs de Samsung Galaxy S6 geslaagd? Met de Samsung Galaxy S5 heeft Samsung de plank vorig jaar volledig misgeslagen. De S5 kon op vele vlakken niet concurreren met een toestel als de Apple IPhone. Dit jaar heeft Samsung geprobeerd om een smartphone te maken die de concurrentie duidelijk wel aan kan. En dat is gelukt! Met de Samsung Galaxy S6 heeft Samsung weer een vlaggenschiptoestel dat aan de hoge verwachtingen kan voldoen.

samsung galaxy s6

Voor en nadelen Samsung Galaxy S6

  • Uitstekend scherm
  • Goede camera
  • Uitstekende prestaties
  • Accuduur niet geweldig
  • Geen SD-ingang

Samsung Galaxy S6 specificaties

Scherm: 5.1-inch Super AMOLED met 2560×1440 (577ppi)

Processor: Octa-core Exynos 7420 @ 1.5GHz

RAM: 3GB LPDDR4

OS: Android 5.0 met TouchWiz

Opslag: 32/64/128GB (geen microSD)

Accu: 2550mAh

Camera: 16MP met single-LED flash achter, 5MP voor

Connectiviteit: Wi-Fi ac, IR, NFC, Bluetooth 4.1, apt-X

Afmetingen: 143.4 x 70.5 x 6.8 mm

Gewicht: 138g

Samsung Galaxy S6 review

Wat heeft Samsung bij de Galaxy S6 dan verbeterd ten opzichte van de S5? Heel veel! Allereerst is het ontwerp van de S6 volledig vernieuwd en zijn ook de specificaties een stuk beter. Daarnaast is de software zo veranderd dat het een stuk eenvoudiger is geworden. Wat als eerste opvalt bij de nieuwe Samsung Galaxy S6 is het scherm.

Heeft de Samsung Galaxy S6 het beste scherm op de markt?

De specificaties van het scherm van de Samsung Galaxy S6 liegen er niet om. Als één van de weinige toestellen beschikt het over een QHD scherm met een resolutie van 1440 x 2560 pixels. Nog weer een stap verder dan de meeste schermen, die beschikken over een Full-HD resolutie. Klinkt mooi allemaal, maar in het dagelijks gebruik zal je weinig merken van de QHD resolutie. Uiteraard wel een mooie toevoeging die met het blote oog eigenlijk nauwelijks te zien is. Toch zorgt het QHD scherm er voor dat je beelden enorm scherp en helder kunt zien. Door het gebruik van een amoled scherm geldt dit ook voor de zwart tinten die echt als zwart worden weergegeven.
De Samsung Galaxy S6 wordt standaard geleverd met de scherminstelling ‘aanpasbaar’. Dit betekent dat kleuren erg scherp worden weergegeven en heel fel zijn. Je kunt deze instellingen zelf naar voorkeur aanpassen. Als je meer van natuurlijke kleuren houdt kun je er ook voor kiezen om de ‘basis’ stand aan te zetten. Hierdoor worden kleuren wat meer natuurgetrouw.

In verschillende testen komt het scherm van de Samsung Galaxy S6 als beste naar voren. In vergelijking met toestellen als de Iphone 6 en HTC One M9 scoort de Samsung Galaxy S6 beduidend beter op bijvoorbeeld het aantal kleurenfouten. Ten opzichte van de Samsung Galaxy S5 is dit zelfs enorm verbeterd. We kunnen wel concluderen dat Samsung met het scherm van de S6 één van de beste schermen op het moment in de markt heeft gebracht.

Kan de camera de concurrentie aan?

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: ja de camera van de Samsung Galaxy S6 kan de concurrentie zeker aan! Er zijn toestellen op de markt die een camera hebben met meer megapixels dan de S6. Zo heeft de HTC One M9 een camera met 20 megapixels en ook de Sony Xperia Z3 heeft een camera met 20 megapixels. De Samsung Galaxy S6 heeft er iets minder, het toestel beschikt over een camera met 16 megapixels. Toch heeft dit er niet voor gezorgd dat de camera van de S6 minder is dan die van de concurrenten. Samsung heeft er namelijk voor gekozen om de S6 te voorzien van erg goede lens van f/1.9. De meeste concurrerend toestellen hebben een lens van f/2.0. Bij de lens betekent hoe lager dit getal is, hoe sneller de lens. We hoeven jullie dus niet uit te leggen dat de S6 de snelste lens heeft!

Samsung is de laatste jaren erg bekend geworden op het gebied van de HDR foto’s die je met toestellen van Samsung kan maken. Dit is bij de S6 niet anders. Je kunt er voor kiezen om foto’s in HDR te schieten, maar je kan deze functie ook uitschakelen. Daarnaast is het met de S6 ook mogelijk om de HDR modus in ‘auto’ te zetten. Hiermee maak je de foto’s meer dynamisch, maar in mindere mate dan een volledige HDR foto.
De camera en de software van de S6 zijn zo goed dat je eigenlijk alle foto’s wel in HDR kunt schieten. De snelheid waarmee dit gebeurt is verbazingwekkend en gaat vaak even snel als concurrerende toestellen de ‘normale’ foto’s maken. Als je de HDR modus uitschakelt maak je foto’s zo snel als je vinger je scherm aanraakt. Vooral in goede belichting gaat het erg soepel. S ’avonds en s ’nachts gaat het iets langzamer, maar dit is te verwaarlozen. Foto’s maken gaat nog altijd een stuk sneller dan met de S5!

Is dit dan de camera die alles heeft? Wij denken van wel! De camera heeft misschien niet de allerbeste specificaties, maar ondanks dit is het toch één van de beste camera’s van het moment. De Samsung Galaxy S6 weet goed gebruik te maken van de snelle lens en de goede software, waardoor de camera prachtige foto’s maakt en erg gebruiksvriendelijk is!

Hoe presteert de Samsung Galaxy S6?

Uitstekend! Samsung heeft ervoor gekozen om de S6 uit te rusten met een eigen Exynos processor. Dit is geen slechte keuze geweest. De telefoon wordt tijdens intensief gebruik nauwelijks warm. Dit is bij een concurrerend toestel als de Sony Xperia Z3 wel anders. Dit is ook een toestel van glas en metaal en deze wordt tijdens matig/intensief gebruik erg warm. De S6 lijkt alleen tijdens het opladen iets warmer te worden, maar dit levert geen grote ergernissen op. In verschillende andere testen komt de S6 als beste naar voren als het om de prestaties gaat.

Zijn er dan ook negatieve dingen te noemen over de Galaxy S6?

Er zijn een aantal dingen te noemen waarmee de S6 zich niet weet te onderscheiden. De accu is hier 1 één van. De accu die in de S6 gebruikt wordt is kleiner dan die in de S5 gebruikt werd. Met een groter scherm en een sterkere processor vraagt dit aardig wat van de accu. In de praktijk betekent dit dat de accu van de S6 na een dag intensief gebruik wel leeg is. Hiermee blijft de accuduur achter bij de S5, maar ten opzichte van concurrenten als de Iphone 6 en de Sony Xperia Z3 is het verschil minimaal. Dat de accu sneller leeg is bij een dergelijk toestel is ook wel logisch, maar toch is het een klein minpuntje.

Naast de accuduur is er nog een ander nadeel: de S6 beschikt niet over een SD-ingang. Het geheugen kan dus niet uitgebreid worden. Aan een standaard intern geheugen van 32, 64 of 126 gb heb je waarschijnlijk wel genoeg. Heb je niet genoeg aan 32gb geheugen? Dan zal je moeten kiezen voor de 64 of 128 gb variant, die uiteraard meer kosten. Waar een SD kaartje vaak veel goedkoper is heb je bij de S6 deze mogelijkheid dus niet.

Conclusie Samsung Galaxy S6

Met de komst van de Samsung Galaxy S6 heeft Samsung een aardige comeback gemaakt. De S6 is vele malen beter dan zijn voorganger S5 en kan de concurrentie weer aangaan. Sterker nog, wij vinden de S6 op dit moment het beste Android toestel op de markt! De concurrentie zal sterk haar best moeten doen om het van de S6 te winnen. Met een fantastisch scherm en dito camera is de S6 moeilijk te evenaren. Wie gaat de S6 overtreffen? De toekomst zal het leren.

Samsung Galaxy S6 accessoires kopen

typhoneVoor alle Samsung Galaxy S6 accessoires werken we samen met Typhone. Typhone biedt de goedkoopste Samsung Galaxy S6 accessoires aan met een supersnelle verzending. Kijk snel op de site en begin met besparen.

Bekijk de goedkoopste Samsung Galaxy S6 accessoires bij Typhone

Mobiel abonnement Samsung Galaxy S6 vergelijken