samsung

Al meer dan 7 jaar is hij niet meer weg te denken: De Samsung Galaxy S smartphone. Deze telefoon wordt door velen gezien als de grootste uitdager van Apple. Inmiddels zijn we alweer bij de Samsung Galaxy S9 aanbeland. Tijd om eens terug te blikken naar dit populaire model door de jaren heen!

Samsung Galaxy S: De geboorte van de telefoon

In 2010 wordt de allereerste Samsung Galaxy S gepresenteerd. Het is een android-telefoon en het toestel wordt gekenmerkt door het recht-toe-recht-aan ontwerp. In tegenstelling tot veel toestellen van voor die tijd, had deze telefoon geen toetsenbord. Hiermee leek hij veel op de iPhone, die toen veel populariteit had verworven. Alles werd gedaan op een scherm. Nu is dat vanzelfsprekend, maar zeven jaar geleden nog niet.

S1 en S2: Een opvolger is geboren

Een jaar later wordt de SII uitgebracht. Dit toestel lijkt echt nog veel op de eerste versie. Het verschil is met name te zien in de grootte en de betere hardware. Feitje: de Galaxy-toestellen bevatten al snel een selfie-camera. Dat was toen best uniek! Met de SIII komt Samsung echt goed op gang. In een jaar tijd worden maar liefst 50 miljoen exemplaren van dit model verkocht. Het scherm met HD-resolutie valt duidelijk in de smaak bij het publiek.

De Galaxy S4 en S5: uiteenlopende meningen

Het vierde toestel valt wederom goed in de smaak bij het publiek. De telefoon is slanker en aan de binnenkant nog een stuk beter dan zijn voorgangers. Het scherm van de Galaxy S4 en S5 is helderder en kleurrijker dan vele andere telefoons. Doordat de resolutie verhoogd is naar Full HD, had de Samsung S4 het beste smartphonescherm van 2013. De S5 viel in 2014 echter wel een beetje tegen. Hij was weliswaar waterdicht maar echt veel verschillen waren er niet. Daarom is dit tot op de dag van vandaag het slechtst verkopende Galaxy S toestel geweest.

De S6 en S7: Welkom terug

Gelukkig betekende de slechte verkoopcijfers van de S5 niet het einde van deze lijn. Doordat de S6 helemaal anders is, valt hij goed in de smaak. De telefoon is gemaakt van aluminium en is mooi afgewerkt. In deze tijd wordt ook een Edge-model ontwikkelt, dat een scherm heeft dat aan de zijkanten over de rand heen valt. De S7 laat zien dat Samsung bezig is gebleven met het ontwikkelen van het toestel. De S7 is namelijk helemaal waterdicht en in tegenstelling tot de S6 kan het geheugen uitgebreid worden.

De S8 en de S9: De ontwikkelingen gaan door

De S8 zorgde bij de presentatie opnieuw voor verbazing. De telefoon heeft een mooie edge-display en hij is dunner dan ooit. De S9 lijkt veel op het toestel. De verbeteringen zitten hem met name in de binnenkant van het toestel. De camera van S9 is er wel weer goed op vooruit gegaan: het maken van mooie foto’s is heel gemakkelijker!

Een betrouwbare telefoon

Samsung heeft de laatste jaren laten zien dat hij een betrouwbare partner is als het gaat om Samsung Galaxy S telefoons. Al jaren doen ze het goed bij het publiek en zijn ze prettig om mee te werken. Daarnaast is de camera inmiddels zo verbeterd, dat het niet meer nodig is om een grote camera mee te nemen op vakantie. Ben je enthousiast geworden over deze toestellen? Bekijk dan alle Samsung Galaxy telefoons door te filteren op Samsung.