Heb je thuis een defecte iPhone, waar nog garantie op zit? Dan bestaat er een grote kans dat de desbetreffende winkel waar je hem hebt gekocht de reparatiekosten willen omzeilen.

Op basis van een onderzoek van de Consumentenbond is dit bekend geworden.

Ze gingen met 16 defecte smartphones die nog in de garantie zaten terug naar verschillende winkels, en zij kregen hier te horen dat er o.a onderzoekkosten worden gerekend voor de reparatie. Maar wettelijk gezien is het zo dat de winkels binnen de eerste 6 maanden deze kosten zelf moeten betalen.

De consumentenbond probeerde de telefoons ter reparatie in te leveren maar de winkels proberen dit te voorkomen. Hierbij werd vervolgens smoezen gebruikt als; je telefoon is te ruw gebruikt, of dat je honderden euro’s zelf moet bijbetalen. Na lang aandringen werden de smartphones door merendeel van de winkels ingenomen

Bij dit onderzoek van de consumentenbond hadden ze ook de vochtindicatoren in de telefoons natgemaakt. Deze vochtindicatoren geven aan dat er vochtschade is maar alleen dit bewijst niet altijd dat er vochtschade is. Deze zogenaamde defecten aan de smartphones had niks te maken met vocht, maar twee winkels gaven te kennen dat hier ‘onterecht’ vochtschade van toepassing was op de smartphones. Hiervoor werd door deze twee winkels wel een rekening van reparatiekosten van €250 gerekend.

Bij veel winkels proberen ze een reparatie binnen de garantieperiode te omzeilen. Bij vele winkels wordt na aandringen de telefoon ingenomen.

Neemt de winkel de telefoon in dan komt het goed want in deze gevallen werden 16 van de 18 smartphones zonder extra kosten gerepareerd.

Heb je een probleem met je smartphone en wil je geholpen met een reparatie. Neem dan contact op met telefoon reparatie bedrijf Foonz.nl.