Nubia Red Magic 6 Pro

Krachtige gaming telefoon

De Nubia Red Magic 6 Pro biedt ruim voldoende prestaties voor gamers. In de test onderstreept de smartphone met high-end eisen zijn spelmissie met schouderknoppen, een lange levensduur van de batterij en een groot en snel 165 hertz beeldscherm. De goede apparatuur biedt de nieuwste ax WLAN, 5G en een relatief groot intern geheugen, maar staat niet consequent op een hoog niveau door bijvoorbeeld het ontbreken van IP certificering. Dat geldt ook voor het beeldscherm, dat scherper zou kunnen, en voor de camera, die bij weinig licht vrij duidelijk achterloopt op de concurrentie en geen optische beeldstabilisator heeft. Over het geheel genomen is de Red Magic 6 Pro een heel goede smartphone, maar hij maakt zijn high-end claims maar gedeeltelijk waar en vraagt een hoge prijs.

Voordelen

  • Topprestaties
  • Uitstekende batterij

Nadelen

  • Geen geheugenkaartsleuf
  • Geen IP certificering

Nubia Red Magic 6 Pro in review: prestaties voor liefhebbers

De Nubia Red Magic 6 Pro wordt aangedreven door een Qualcomm Snapdragon 888 met 2.840 MHz en maar liefst 16 GB RAM. In de GFX benchmark haalt de smartphone 58 fps. Grafisch-intensieve toepassingen of spellen zijn dan ook zijn voornaamste discipline, en dat is het moment waarop de ingebouwde ventilator aanslaat. De rendering tijd van onze test PDF is ook erg snel met slechts 2 seconden. Ondanks alle euforie zijn er in onze beste lijst ook fabrikanten die nog meer uit de Snapdragon 888 halen (70 fps en meer). De meeste modellen zijn echter nog duurder dan de Red Magic 6 Pro, die met ongeveer 700 euro al niet goedkoop is.

Qua mogelijkheden wordt er wel iets geboden, al is het niet op een erg hoog niveau. Snelle ax WLAN (Wi-Fi 6) voor 2.4 en 5 GHz banden zijn beschikbaar, net als een hoge LTE snelheid van 2.000 Mbps. Beide SIM sloten zijn 5G-geschikt en het interne geheugen is met 256 GB ruim bemeten. Er is echter geen geheugenkaartsleuf. Behalve NFC heeft de telefoon Bluetooth 5.1, Type-C USB 3.1 en een jack uitgang, die erg zeldzaam is geworden in de high-end sector. De veelkleurige LED op de achterkant die informeert over meldingen is praktisch. Minder praktisch is het ontbreken van stof- en waterbescherming.

Game mogelijkheden

De Red Magic 6 Pro biedt niet alleen prestaties voor spelletjes, maar heeft ook een handvol functies die het gamen aangenamer moeten maken. Daartoe behoren de twee schouderknoppen die op aanraking reageren. Dan is er aan de software kant een “Gamespace”, een knooppunt waar je al je spellen kunt organiseren en er instellingen op kunt maken. Met de “App Overlay” kun je andere apps openen zonder het spel te onderbreken. En voor nog meer prestaties kunnen bijvoorbeeld de CPU en GPU in turbostand gezet worden. De achterkant van de smartphone is verlicht voor de juiste gaming look.

Nubia Red Magic 6 Pro_

Beeldscherm en camera niet op high-end niveau

Het beeldscherm van de Red Magic 6 Pro is met 6,8 inch mooi van formaat, maar door de Full HD+ resolutie (2400 x 1080 pixels) is het niet helemaal zo scherp (319 ppi) als dat van kleinere beeldschermen, die ook meestal op Full HD+ vertrouwen en vaak rond de 400 ppi hebben. Aan de andere kant kan de verversingssnelheid van 165 hertz zorgen voor boterzachte bewegingen. Om voorbereid te zijn op heldere omgevingen heeft het beeldscherm een helderheid van 662 cd/m² in zonlicht – dat is best goed, maar OLED beeldschermen kunnen nu veel helderder zijn. Het dambordcontrast van 166:1 is meer verzoenend, en de dekking van de kleurruimte (sRGB: 144 procent, DCI-P3: 99 procent) is ook goed.

De ingebouwde drievoudige camera is over het geheel genomen in orde, maar is duidelijk beneden de verwachtingen van een vlaggenschiptelefoon. Bij daglicht zijn de foto’s goed, maar bij weinig licht daalt de beeldkwaliteit sterk – onze experts geven hem slechts een “bevredigende” beoordeling. Bovendien heeft de camera geen optische beeldstabilisator, wat ongebruikelijk is in deze prijsklasse. Anderzijds zijn de 8K resolutie bij 30 beelden per seconde of UHD bij 60 beelden per seconde geweldig voor video’s. Slow motion is vastgesteld op 1.080p bij 240 fps.

Topbatterij

De 5.050 mAh batterij weet hoe hij indruk moet maken: In onze online runtime test ging hij gemakkelijk meer dan 13 uur mee en een volledige lading werd bereikt in minder dan 1:30 uur. Beide zijn grote waarden die niet veel smartphones in onze beste lijst in hun batterij hebben. Lange batterijgebruikstijden gaan vaak samen met lange oplaadtijden. De bijgeleverde snellaadvoeding heeft 30 watt. Een klein minpuntje in dit hoog geprijsde segment is het ontbreken van inductief opladen.