“Langste accuduur?” [kkratings]

Motorola Moto X Play 16GB | Al verkrijgbaar vanaf

Looptijd
2 jaar
Eenmalig
€ 289,95
Per Maand
€ 5,50
Provider
tmobile
Bekijken op gsmwijzer
Looptijd
2 jaar
Eenmalig
€ 0,00
Per Maand
€ 20,00
Provider
ben
Bekijken op gsmwijzer
Vergelijk alle abonnementen voor de Motorola Moto X Play
MotorolaDe laatste jaren zijn we ontzettend verwend met de nieuwste snufjes en technieken op de smartphone. De vingerscan, waterdichte smartphones en grafisch fantastische beelden zijn een aantal opties waarvan verschillende fabrikanten hun smartphones hebben voorzien. De techniek gaat wat dat betreft erg hard, maar hier kleeft ook een groot nadeel aan: al deze technieken zorgen ervoor dat de batterij van een smartphone snel leeg is. Sterker nog, de nieuwste smartphones houden het bij redelijk intensief gebruik nog geen dag uit. Daar heeft Motorola een oplossing voor gevonden: de Motorola Moto X Play! Deze smartphone gaat met gemak 2 dagen mee en daar worden wij wel enthousiast van. Gaat dit ten koste van de overige opties op de telefoon? In deze review gaan wij op onderzoek uit.

motorola-moto-x-play

Voor en nadelen Motorola Moto X Play

  • Lange accuduur
  • Prijs / Kwaliteit
  • Camera
  • Camera app
  • Uitstraling

Motorola Moto X Play specificaties

Scherm: 5,5 inch 1920×1080

Processor: 1.7Ghz

RAM: 2GB

OS: Android 5.1

Opslag: 16GB (microSD uitbreidbaar)

Accu: 3630mAh

Camera: 16MP achter, 3MP voor

Connectiviteit: Wi-Fi, 3G/4G, NFC, Bluetooth 4.0

Afmetingen: 148x75x10,9mm

Gewicht: 156g

Motorola Moto X Play review

Dat geen één andere fabrikant heeft geprobeerd om een smartphone te ontwikkelen die uitblinkt in batterijduur is opmerkelijk. Waarschijnlijk hebben fabrikanten als Apple en Samsung niet willen toegeven op de overige opties, zodat de batterijduur voor lief werd genomen. De laatste tijd horen we toch steeds meer geluiden dat mensen zich ergeren aan de korte batterijduur. Motorola springt daarom in dat gat in de markt en heeft een smartphone ontwikkeld die wel langer dan een dag mee gaat!

Batterijduur van de Motorola Moto X Play

De batterij is dus het paradepaardje van de Moto X Play. Dit gaat helaas wel ten koste van het uiterlijk van de telefoon. Dit was natuurlijk wel te verwachten, want een grotere batterij betekent automatisch dat het toestel ook groter moet zijn. De uitstraling van de Motorola X Play is daarom wat minder. De telefoon oogt log en is erg dik. Door de gebogen achterkant is het niet een toestel dat aan de huidige verwachtingen voldoet, namelijk slank en vlak. Toch zorgt deze gebogen achterkant er wel voor dat het toestel lekker in de hand ligt. Motorola heeft geprobeerd om de uitstraling van de telefoon iets te verbeteren door verschillende covers beschikbaar te stellen voor de achterkant. Standaard zijn de covers er in het wit en het zwart, maar bij eerder versies van de Motorola X waren er ook meer kleurrijke covers beschikbaar. We hopen dat deze voor de Moto X Play ook nog beschikbaar komen.

Deze mindere uitstraling van de telefoon heeft natuurlijk alles te maken met de dikte van de batterij die erin ligt. En dat liegt er niet om! De Moto X Play is uitgerust met een 3630 mAh batterij, wat ongeveer 1,5 keer groter is dan de batterijen van concurrerende toestellen. Zoals al eerder gezegd is het bij redelijk intensief gebruik van het toestel mogelijk om de telefoon meer dan 2 dagen te gebruiken zonder dat je deze op hoeft te laden. Zelfs als je de telefoon extreem intensief gebruikt, meer dan 5 uur per dag het scherm aan, hoef je deze pas na een dag op te laden. Heerlijk toch!

De prijs-kwaliteit verhouding van de Motorola Moto X Play

Die lange batterijduur is natuurlijk helemaal geweldig, maar aan een slechte telefoon met een goede accu heb je natuurlijk ook niets. De vraag is daarom of Motorola erin geslaagd is om met de Moto X Play ook een degelijk toestel af te leveren. Om deze vraag gelijk maar te beantwoorden: dat is ze gelukt. De basis van het toestel is goed met een full hd-scherm van 5.5 inch. Met deze grootte is het mogelijk om goede scherpe beelden te zien en ook de kleuren worden uitstekend weergegeven.

Om de beste prestaties te leveren is de Motorola Moto X Play voorzien van een Snapdragon 615 processor. Dit is niet de snelste processor op de markt, maar voor de prestaties van de Moto X Play is het voldoende. Over het algemeen zal je geen problemen hebben met de snelheid, tenzij je zware games wilt spelen op je smartphone. Ook treedt er soms wat vertraging op als er apps gedownload worden.
De software van de Moto X Play is ook vrij basic gehouden met een kale versie van Android 5.1. Doordat er weinig tot geen toevoegingen zijn gedaan aan deze versie van Android is de X Play in staat om de snelle prestaties te houden.

De basis van de Motorola Moto X Play is prima te noemen waardoor deze in staat is om prima prestaties te leveren. Dit afgezet tegen de prijs van €379 zorgt ervoor dat de prijs kwaliteit verhouding van het toestel goed te noemen is.

De camera van de Motorola Moto X Play

De achterkant van de Motorola Moto X Play heeft een camera van 21 megapixels. Dit is een prima aantal voor een toestel in deze prijscategorie. Toestellen als de Samsung Galaxy S6 en de Iphone 6 moeten het doen met minder megapixels, maar maken wel echt betere foto’s dan de camera van de X Play. Dit heeft voornamelijk te maken met de camera software, die bij de andere toestellen een stuk beter is.

Voor de prijsklasse waarin de Moto X Play valt is de camera echter uitstekend. Zelfs in het donker is de camera in staat om prima foto’s te schieten. Het enige probleem is dat de camera soms moeite heeft met het scherpstellen. Doordat de telefoon is voorzien van een app waarmee het mogelijk is om met 1 druk op de knop scherp te stellen en een foto te maken, kun je pas achteraf zien of je foto echt scherp is.

Conclusie Motorola Moto X Play

De Motorola Moto X Play is het eerste toestel op de smartphonemarkt dat rekening houdt met een langere batterijduur. De vraag naar een dergelijk toestel ligt er lange tijd en we hopen dat Motorola hiermee een trend in gang heeft gezet. Motorola is er in geslaagd om, ondanks de grote batterij, toch een degelijk toestel neer te zetten. In de prijsklasse waarin de Motorola Moto X Play valt is het toestel een van de koplopers!

Motorola Moto X Play accessoires kopen

typhoneVoor alle Motorola Moto X Play accessoires werken we samen met Typhone. Typhone biedt de goedkoopste Motorola Moto X Play accessoires aan met een supersnelle verzending. Kijk snel op de site en begin met besparen.

Bekijk Motorola Moto X Play accessoires

Mobiel abonnement Motorola Moto X Play vergelijken