“Zet het toestel op je shortlist” [kkratings]

LG G4 32GB | Al verkrijgbaar vanaf

Looptijd
2 jaar
Eenmalig
€ 172,95
Per Maand
€ 12,00
Provider
tmobile
Bekijken op belsimpel
Looptijd
2 jaar
Eenmalig
€ 0,00
Per Maand
€ 27,00
Provider
hollandsnieuwe
Bekijken op belsimpel
Vergelijk alle abonnementen voor de LG G4
lgEr zijn tijden geweest dat je niet trots was als je met een LG telefoon rondliep. Die tijden zijn sinds de komst van de LG G2 voorgoed verandert. Sinds die tijd is elk toestel van LG een bedreiging voor de gevestigde namen Apple en Samsung. Hoe is dit voor LG G4? Kan dit toestel op tegen grote namen als de Samsung Galaxy S6 en de Apple IPhone 6? We hebben het voor jullie uitgezocht en kunnen nu alvast zeggen: de LG G4 kan zeker concurreren met deze toestellen!

lg g4

Voor en nadelen LG G4

  • Scherp scherm
  • Goede camera
  • Verwisselbare accu en SD ingang
  • Slechte accuduur
  • Goedkope uitstraling

LG G4 specificaties

Scherm: 5.5-inch IPS Quantum Display met 2560 x 1440 resolutie (528ppi)

Processor: Hexa-core Snapdragon 808

RAM: 3GB

OS: Android 5.1 met Optimus UI

Opslag: 32GB (microSD uitbreidbaar)

Accu: 3000mAh

Camera: 16MP met single-LED flash achter, 5MP voor

Connectiviteit: Wi-Fi ac, IR, NFC, Bluetooth 4.1, apt-X

Afmetingen: 149 x 76 x 9.8mm

Gewicht: 155g

LG G4 review

Het eerste wat opvalt aan de nieuwe LG G4 is het uiterlijk. De G4 is verkrijgbaar met een leren achterkant. Dit is totaal iets anders dan het uiterlijk van vergelijkbare vlaggenschepen, die vaker kiezen voor metaal en glas. Hiermee is ook gelijk één van de nadelen van de G4 genoemd. Je moet er namelijk wel van houden om een telefoon te hebben waarvan de achterkant met leer is bewerkt. Toegegeven, het ziet er niet lelijk uit! Toch zullen er veel mensen zijn die juist door de leren achterkant voor een andere telefoon zullen kiezen dan deze.

Het alternatief van de leren uitvoering van de G4 is een goedkopere plastic uitvoering. Hoewel deze qua prijs goedkoper is, heeft deze uitvoering een iets goedkope uitstraling. Met de opkomst van de combinatie glas en metaal zullen ook hier veel mensen niet blij mee zijn.
Genoeg over de voorkeuren voor het uiterlijk. Aan de binnenkant heeft de LG4 namelijk wel wat veranderingen ondergaan die de moeite waard zijn om te benoemen! Om te beginnen de camera.

Prachtige camera’s

Als LG ergens niet op bezuinigd heeft bij de G4 dan is het wel de camera. Of beter gezegd, de camera’s. In dit tijdperk van de vele selfies heeft LG er namelijk voor gekozen om de frontcamera te voorzien van 8 megapixels. Voor de echte selfie fanaten onder ons is dit natuurlijk een mooi gegeven. Je maakt met de frontcamera de mooiste selfies.
Veel belangrijker is natuurlijk de gewone camera. Bij de G4 bestaat deze uit 16 megapixels. Dit is niet heel bijzonder, maar de G4 maakt dit op andere vlakken meer dan goed. Te beginnen bij de lens. De lens heeft namelijk een diafragma van f/1.8. Dit betekent dat de camera betere foto’s kan maken in het donker en ook dat er sneller foto’s gemaakt kunnen worden. Ter vergelijking, de Samsung Galaxy S6 beschikt over een lens met een diafragma van f/1.9. Hoe lager dit getal, hoe sneller de lens. Qua specificaties is dit dus beter, het aantal megapixels is precies hetzelfde.

Kan de LG G4 wel de concurrentie aan met bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S6? In een review schreven we namelijk al dat de camera van de S6 één van de beste van het moment is. Het eerlijke antwoord op deze vraag is ja. De camera kan zeker concurreren met de vlaggenschiptoestellen van andere fabrikanten, maar is zeker niet de beste. Ondanks de goede specificaties zijn er een aantal minpunten te noemen. Ten eerste is de camera net iets langzamer dan bijvoorbeeld de S6 van Samsung. Voordat je een nieuwe foto wil nemen is er net iets meer vertraging dan bij de S6. De meeste mensen zal het waarschijnlijk niet opvallen, maar de camera van de G4 is zelfs één van de langzaamste van de vlaggenschiptoestellen.
Ten tweede zijn de foto’s die je maakt met de G4 iets te scherp. Door de instellingen te veranderen kun je dit iets aanpassen.

Ondanks een aantal minpunten zijn we toch van mening dat de camera van de G4 meer dan gemiddeld presteert. LG heeft de G4 voorzien van een prachtige camera app die handig is in gebruik. Zo staat de HDR modus standaard aan om de meest mooie foto’s te kunnen schieten. Samen met de frontcamera beschikt de G4 over een goede camera!

Scherp scherm van LG G4

Nog iets waarmee de G4 de concurrentie hoopt te verpletteren: het scherm. Dit is ze grotendeels gelukt. Het scherm doet niet veel onder voor toestellen als de Samsung Galaxy S6 en de Note 4. Toch zijn schermen van deze toestellen nog net iets verder dan die van de G4.
Net zoals bij de G3 heeft LG ervoor gekozen om de G4 te voorzien van een 5.5 inch beeldscherm met een resolutie van 1440 x 2560 en een pixel dichtheid van 538 ppi. Dit klinkt heel technisch, maar betekent eigenlijk heel simpel dat de pixels zo klein zijn dat je ze onmogelijk met het blote oog kunt zien. Het QHD scherm van de G4 is één van de beste op de markt en LG heeft daarom ook geen reden gezien om dit aan te passen. Wat is er dan wel veranderd aan het scherm van de G4? In tegenstelling tot de G3 wordt er bij de G4 gebruik gemaakt van de Quantum Display technologie. Zonder heel technisch te worden betekent dit dat er gebruik gemaakt is van zowel blauwe als witte LED backlights en kleur filters om de juiste vormen te krijgen. Hierdoor is de G4 in staat om kleuren nog scherper weer te geven. Door deze technologie beschikt de G4 ongetwijfeld over één van de beste schermen op het moment!

Verwisselbare accu en SD ingang

Waar vele andere toestellen niet de mogelijkheid hebben om de accu te verwisselen, daar is dat bij de G4 wel mogelijk. Ben je van plan om de G4 voor langere tijd (meer dan een jaar) te gaan gebruiken? Dan kan deze optie voor jou erg handig zijn. Zelfs de meeste geavanceerde smartphones, en misschien wel juist die, raken na een jaar toch aardig wat van het batterijvermogen kwijt. Door je accu te vervangen kun je weer een jaar onbezorgd je G4 gebruiken.
Hetzelfde geldt voor de SD-ingang. Bij de LG G4 heb je de mogelijkheid om het interne geheugen uit te breiden door middel van een SD kaart. Omdat de SD kaartjes tegenwoordig niet veel meer kosten is deze optie een stuk goedkoper dan een toestel kopen met meer intern geheugen. Velen zullen dit is als een groot pluspunt ervaren!

Mindere batterij

Zoals bij bijna elke smartphone zijn er altijd wel wat nadelen te noemen. In het geval van de LG G4 zijn we al begonnen met het noemen van de goedkope uitstraling. Helemaal bij de versie zonder leren achterkant voelt de telefoon wat goedkoop aan. Voor veel mensen is dit niet onoverkomelijk. Wat meer problemen op zou kunnen leveren is de levensduur van de batterij. De G4 beschikt over een batterij met 3000mAh. Dit is meer dan de meeste toestellen van concurrenten. Toch is de batterijduur een beetje teleurstellend. We hopen dan ook dat LG in de toekomst nog software updates uitbrengt waarmee de batterijduur verlengd kan worden.

Conclusie LG G4

Met de G4 heeft LG een toestel gemaakt dat niet veel onder doet voor de Samsung Galaxy S6, wat ons betreft toch wel hét toestel van het moment. En dat is knap! Schrijf de G4 daarom zeker nog niet van je lijst, sterker nog: zet het toestel op je shortlist. Zeker als je houdt van een smartphone met een groot scherm, een goede camera en een SD-ingang is de G4 voor jou zeker de moeite waard.

LG G4 accessoires kopen

typhoneVoor alle LG G4 accessoires werken we samen met Typhone. Typhone biedt de goedkoopste LG G4 accessoires aan met een supersnelle verzending. Kijk snel op de site en begin met besparen.

Bekijk LG G4 accessoires

Mobiel abonnement LG G4 vergelijken