De iPhone is een van de meest gebruikte smartphones en is daarom ook een handige gadget voor onderweg! De iPhone heeft een hoop functies die jij vast nog niet allemaal weet. We hebben daarom 13 iPhone tips op een rij gezet.

1. Camera: burst modus

De iPhone camera heeft een handige functie: de burst modus. Als je geen tijd hebt om de juiste lens op je spiegelreflexcamera te zetten, kun je snel gebruik maken van je iPhone. Je ziet een wild dier en je wilt gelijk een foto maken. Hiervoor pak je snel je iPhone. Open de camera, laat de knop waarmee je de foto maakt niet los; de iPhone start met het maken van burst foto’s. Je kunt vervolgens op je gemak bekijken of er geschikte foto’s tussen zitten. De ongeschikte foto’s kun je nadien eenvoudig verwijderen!

2. Camera-instellingen

Fotograferen is een van de dingen die je ongetwijfeld gaat doen tijdens je reis. Voordat je begint met fotograferen, is het raadzaam om eerst door de camera-instellingen te lopen. Je kunt bijvoorbeeld je camera scherp stellen en je kunt de belichting vergrendelen. Houd je vinger op de plek waar je je camera wilt scherp stellen. Er komt dan een melding die de AE/AF vergrendeling aangeeft. Hiermee wordt de belichting en autofocus vergrendeld.

3. Neem foto’s met je volumeknop!

Misschien wist je het al, maar je kunt foto’s maken met de volumeknop van je iPhone. Voornamelijk handig als je de iPhone 6 of 6 Plus hebt. Deze smartphones zijn (vrij) groot en het is voor mensen met kleine handen relatief moeilijk om een goede selfie te maken. Met behulp van de volumeknoppen kun je toch eenvoudig een foto maken! Wanneer je je iPhone oortjes in je iPhone hebt, kun je zelfs foto’s maken wanneer je op harder/zachter drukt via de volumeregelaar op de oortjes.

4. De duur van je batterij

De iPhone heeft een hoop functies, maar door de vele functies gaat de iPhone doorgaans ook geen 24 uur mee. Enkele functies kun je echter uitzetten om batterij te besparen. Je kunt bluetooth, Wi-Fi, locatievoorzieningen uitschakelen en de helderheid van je iPhone drastisch omlaag doen. Als je je telefoon weer nodig bent, kun je de helderheid iets omhoog zetten. De duur van je batterij zal hierdoor absoluut langer mee gaan.

5. Opladen in vliegtuigmodus

Het klinkt misschien raar; maar opladen in vliegtuigmodus gaat vele malen sneller dan opladen in de ‘normale’ modus. Ook laadt je iPhone sneller op via een stopcontact dan via een USB-poort (in de computer).

6. Zoek naar nieuwe apps

We weten allemaal wat de app store is. Een groot netwerk met daarin verschillende apps die je kunt downloaden voor je iPhone. Doorzoek de App Store eens grondig en ga op zoek naar nieuwe apps. City maps is een voorbeeld van een handige app tijdens je vakantie.

7. Google Maps is offline beschikbaar!

Google Maps is een uitgebreidere app dan de meeste mensen denken. Het is vele malen beter dan de standaard ‘Kaarten’ die op de iPhone geïnstalleerd is. Met Google Maps kun je namelijk kaarten offline bekijken. Je kunt de kaart van te voren thuis downloaden en de kaarten blijven dan 30 dagen offline beschikbaar op je iPhone.

8. Typfouten ‘weg schudden’

Wist je dat je typfouten eenvoudig weg kunt ‘weg schudden’? Wanneer je een bericht hebt gemaakt, en je maakt een fout, dan kun je ervoor kiezen om de delete knop te gebruiken. Je kunt er ook voor kiezen om je bericht weg te schudden. Schud je iPhone en vervolgens vraagt je iPhone of je het bericht wilt verwijderen.

9. Schakelen parallax-effecten uit

Veel mensen hebben last van wagenziekte; en daar hoef je je heus niet voor te schamen. De parallax-effecten (de 3D-effecten waarmee je achtergrond beweegt) kun je uitschakelen, waardoor je minder misselijk wordt.

10. Kleuren omkeren

We worden allemaal wel eens midden in de nacht wakker. Je bekijkt dan wel eens of je nog nieuwe berichten hebt op je iPhone. Het licht kan erg fel zijn, ook als de helderheid op zijn laagst staat. Je kunt via de instellingen je kleuren omkeren. Kies dan voor instellingen -> algemeen -> toegankelijkheid -> keer kleuren om. Je zult dan geen last meer hebben van felheid van het scherm. Het kan ook gebruikt worden wanneer je als bijrijder in de auto zit (en het is pikkedonker!).

11. Track je locaties

Je iPhone houdt je locaties allemaal keurig bij; of je het leuk vindt of niet. Erg handig aangezien je tijdens je vakantie niet alles onthoudt. Je kunt via instellingen -> privacy -> locatievoorzieningen -> systeem -> veel bezochte locaties bekijken bij welke bar of restaurant je geweest bent!

12. iPhone kompas

Een standaard app die op de iPhone geïnstalleerd is: de iPhone kompas. Thuis zal je de app nauwelijks tot niet gebruiken, maar op reis kan ie best handig zijn. Tik op het scherm en je krijgt een rode lijn te zien. Deze laat zien hoever je afwijkt van datgene waar je heen moet.

13. Zoek mijn iPhone

Last but not least; zoek mijn iPhone. Een geweldige app waarmee je je iPhone gemakkelijk terug kunt vinden. Deel de app met je beste vriend op reis en je kunt eenvoudigweg bekijken waar je iPhone exact gebleven is.

Bekijk uitzending gemist op vakantie

Wil je je favoriete programma’s van de NPO niet missen op vakantie? Dan kan je met de hulp van een VPN dienst uitzending gemist gewoon kijken. Eigenlijk is het onmogelijk om vanuit het buitenland Uitzending Gemist te kijken, de content mag alleen getoond worden aan mensen binnen Nederland. Maar met een VPN service kan je gemakkelijk deze blokkade omzeilen, je doet jezelf voor alsof je in Nederland bent. Hier vindt je een overzicht van betrouwbare VPN aanbieders.