De allernieuwste iPhone is weer eens gelanceerd. De iPhone 7 kan al gekocht worden voor de prijs van 765 euro. Je vraagt je nu af waarom je een iPhone 7 zou kopen en waarom deze beter is dan zijn voorgangers?

iphone7

Wel, in tijden waar performance erg belangrijk is, kon ook Apple niet achterblijven. De iPhone 7 is uitgerust met een betere processor, namelijk de Apple A10 Fusion. Ook de grafische chip heeft een upgrade gekregen. Dankzij deze grafische chip beschik je over een 1080 pixels resolutie scherm. Je scherm is veel beter van kwaliteit en daarnaast is je scherm ook helderder. Met deze vele extra pixels wordt het spelen van games nog aangenamer.

Elke iPhone gebruiker klaagt wel eens over de korte duur van zijn batterij. Apple heeft hier gehoor aan gegeven en heeft besloten om de batterij groter te maken. De batterij is zo’n 5% groter dan zijn voorgangers. Hoewel je batterij maar 5% groter is, gaat je iPhone 7 veel langer mee. De nieuwe A10 processor is 33% zuiniger. In de praktijk kan je met een volle batterij 40 uur draadloos muziek luisteren of 12 uur lang 3G gesprekken voeren. De batterij zou minstens 12 uur meegaan.

De grootste vernieuwing zijn de 2 lenzen aan de achterkant van je iPhone. Beide lenzen zijn 12 megapixel en laten je toe om foto’s met een bredere hoek te nemen. Deze dubbele lens heeft ook als voordeel dat je sneller foto’s kan vastleggen. Ook bevordert deze dubbele lens de diepgang in foto’s en licht kan daarnaast beter vastgelegd worden. Men beweert dat je de maan zou kunnen fotograferen, met een gewone smartphone is dit niet mogelijk. Als dit klopt dan kan je de camera van de iPhone vergelijken met professionele fotografie apparatuur. De 2 lenzen zorgen voor een dubbele optische zoom tot wel 56mm. Als laatste voordeel zorgt deze dubbele lens voor een uitgebreider kleurenpallet in de foto’s.
Het maken van foto’s met je iPhone is nog meer uitgebreid. Het is vanaf nu mogelijk om focus te leggen op bepaalde delen van je foto. Op deze manier kan je andere zaken op de foto wazig maken.
Wat ons (en de sociale media) het meest opgevallen is, is het verdwijnen van de audio input. Apple heeft zogenaamde AirPods uitgebracht waarmee je draadloos muziek kan luisteren. Deze AirPods connecteren via bluetooth met je iPhone. Sommigen zullen dit zeer aangenaam vinden, maar voor mensen met moeilijke oren is dit vaak niet zo ideaal. In mijn geval vallen mijn oortjes constant uit waardoor ik AirPods zeer snel zou kwijt doen. Het is wel mogelijk om een adapter te kopen waarmee je toch een audio input hebt. Deze adapter kost 40 dollar.

Conclusie: Voordelen iPhone 7

– Verbeterde processor (energiezuiniger) en grafische chip
– Twee maal 12 megapixel lens
– Batterij 5% beter
– Hoge optische zoom en wazig maken achtergrond
– 1080p resolutie scherm
– AirPods: geen audio jack

We zijn van oordeel dat het toch de moeite waard is om een iPhone 7 te kopen. De AirPods is iets waaraan we zullen moeten wennen. Het is een leuk idee van Apple. Innovatie is belangrijk. Niet alles kan 100% perfect zijn.