android

Google wil het blijkbaar makkelijker maken om iOS-gebruikers af te troggelen met een nieuwe app. Dit is bedoeld om het gemakkelijker te maken over te stappen op een Android smartphone. Lees hier alle bekende informatie over de nieuwe app.

Google wil in de toekomst nog meer iOS-gebruikers en Apple-fans afsnoepen. Op zijn minst streeft het bedrijf plannen na om een eigen app uit te brengen om de overstap naar Android te vergemakkelijken. Zoals “XDADevelopers” meldt, zijn de eerste hints van een “Switch to Android” app al te vinden in de Google Play Store. Aangezien dit natuurlijk alleen zin heeft als het ook in de iOS store verschijnt, zou het op een gegeven moment ook bij Apple verkrijgbaar moeten zijn.

Tot dusver kan slechts een handvol informatie uit de eerste app-versie worden gehaald. De app zal de gebruiker waarschijnlijk vragen om de applicatie op beide toestellen te downloaden. Daarna moeten gebruikers een hotspot op de iPhone activeren en het Android-toestel via deze hotspot verbinden. Het is nog niet bekend welke gegevens tijdens de overdracht kunnen worden overgedragen.

Overstappen van iOS naar Android: de juiste manier om over te stappen en een back-up van je gegevens te maken

Android app: Overstap toepassing lang over tijd

Op Android-toestellen zijn er tot dusver vooral apps van de smartphonefabrikanten om de overstap naar een nieuw toestel te vergemakkelijken. Deze werken echter vaak alleen met andere Android smartphones. Het is allang tijd dat Google de overstap van iOS naar Android makkelijker wil maken. Tot dusver biedt het bedrijf alleen een ondersteuningspagina waar klanten hulp kunnen krijgen bij het overzetten van gegevens.

Het is echter niet bekend hoe lang het zal duren voordat een dergelijke app eindelijk verschijnt. Google speelt hier nog steeds met verborgen kaarten. Het duurt meestal een paar weken of maanden voordat dergelijke apps klaar zijn voor de markt. Het is mogelijk dat gebruikers de Android-app al in een vroeg stadium kunnen bekijken als onderdeel van een bèta.