Met de Galaxy Z Fold 3 wil Samsung zijn lijn van opvouwbare smartphones verder ontwikkelen. Nu tonen de eerste beelden het ontwerp van het nieuwe opvouwbare vlaggenschip. U kunt hier zien wat het nieuwe model van Samsung te bieden heeft.

Samsung is naar verluidt al in gesprek met lokale retailers om haar nieuwe Galaxy Z Fold 3 smartphone model samen met de Galaxy S21 FE en Galaxy Z Flip 3 in augustus uit te brengen. Dit meldt de Zuid-Koreaanse website “Yonhap”. Het portaal “91Mobiles” publiceerde op woensdag de eerste render afbeeldingen van de Fold 3, die naar verluidt afkomstig zijn van een ingewijde bron rond Samsung.

Volgens de beelden zal de opvouwbare smartphone in drie verschillende kleuropties komen: Zwart, marine groen en een gloednieuwe roze gradiënt variant zijn naar verluidt ook beschikbaar. Alle drie de kleuren zijn naar verluidt mat in plaats van glanzend. Een nieuwe functie is het weglaten van de klassieke binnencamera. In plaats daarvan zou een onzichtbare “under-display” camera, verborgen onder het scherm, selfie shots mogelijk moeten maken.

Samsung: de Galaxy Z Fold 3 heeft enkele innovaties te bieden

Galaxy Z Fold 3_

De hoofdcamera is, net als zijn voorganger, een drievoudige camera compleet met flitser, waarbij de sensoren onder elkaar zijn geplaatst. De camera’s zijn echter minder prominent aanwezig dan op de Fold 2. Aan de rechterzijde van de smartphone bevinden zich de vingerafdruksensor en de volumeknop. Aan de linkerkant is ruimte voor de SIM-kaart.

Volgens “91Mobiles” zal de Samsung Galaxy Z Fold 3 naar verwachting een opvouwbaar 7,55-inch hoofdscherm en een 6,23-inch buitendisplay met zich meebrengen. De eigen mobiele pen “Samsung S Pen” wordt naar verluidt ook ondersteund, maar een compartiment voor het opbergen ervan is niet zichtbaar op de foto’s. De high-end Exynos 2100-processor zou genoeg kracht kunnen leveren, en de smartphone zou in ieder geval in staat moeten zijn om op het 5G-netwerk te surfen.