Op 9 september heeft Apple haar nieuwe iPhones aangekondigd: de iPhone 6S en de iPhone 6S Plus. In dit blogbericht staan de grootste veranderingen opgesomd

1. Het ontwerp blijft hetzelfde

Net als voorgaande jaren blijft het ontwerp van de iPhone hetzelfde. Toen de iPhone 4S uitkwam en de iPhone 5S uitkwamen, bleef het uiterlijk van de telefoon hetzelfde aan de 4 en de 5. De iPhone 6 en 6 Plus zullen dus waarschijnlijk ook hetzelfde formaat houden. Wel zou Apple een nieuwe kleur toevoegen aan het assortiment: rosé goud.

2. Verbeterde behuizing

De nieuwe iPhones maken gebruik van een nieuw soort materiaal. Het gaat hier om een sterker soort aluminium. Hetzelfde soort materiaal is al toegepast bij de Apple Watch. De iPhones zullen naar verwachting hierdoor 0,2 millimeter dikker worden.

3. Toegevoegd saffierscherm

Het saffierscherm stond vorig jaar al in de planning bij de nieuwe iPhone 6 en 6 Plus. Echter lieten productieproblemen het afweten. Nu wil men dan toch de saffierscherm toevoegen aan de nieuwe versies. Het scherm zal hierdoor minder snel gaan krassen dan haar voorgangers.

4. De nieuwe Force Touch

De nieuwste iPhone 6 en 6 Plus zullen gebruik maken van de Force Touch. Het scherm wordt hierdoor drukgevoelig, waardoor de iPhone precies kan inschatten hoe hard iemand op het scherm drukt.

5. Betere camera’s

Het aantal megapixels zou verhoogd worden van 8 naar 12. Dit zou de eerste keer zijn sinds vier jaar tijd. De nieuwe beeldprocessor moet zorgen voor een betere fotokwaliteit, waardoor de resolutie goed blijft. Ook de selfie camera wordt verbeterd.

6. Software verbeteringen

Uiteraard zal de iPhone ook vernieuwde software krijgen. De nieuwe iPhones zullen gaan draaien op iOS 9 die niet alleen zorgt voor een snellere iPhone, maar ook voor een langere accuduur. Het werkgeheugen zou ook nog eens twee keer zo snel worden.

7. Deze maand verkrijgbaar

De iPhone deze maand beschikbaar. 9 september kondigt Apple haar nieuwe iPhone aan. Verwacht wordt dat de telefoon dan verkocht zal gaan worden rond 19 september. De kans is groot dat het toestel eerder verkrijgbaar is in de Verenigde Staten dan in Nederland.

8. Geen kleinere toestelvariant

De iPhone 5 was voor veel mensen een prettig formaat. De iPhone 6 wordt door sommige consumenten al als ‘te groot’ gezien. Echter zijn er nog geen plannen voor de iPhone 6C waar veel op gehoopt hadden.