Maakt hij alle verwachtingen waar? [kkratings]

Apple iPhone 7 Plus | Al verkrijgbaar vanaf € 36,50 p/m

Looptijd
2 jaar
Eenmalig
€ 131,00
Per Maand
€ 36,50
Provider
t mobile
Bekijken op mobielnl
Looptijd
2 jaar
Eenmalig
€ 37,00
Per Maand
€ 46,00
Provider
tele2
Bekijken op mobielnl
Vergelijk alle abonnementen voor de iPhone 7 Plus
appleWoensdag 7 september heeft de CEO van Apple, Tim Cook, tijdens het jaarlijkse Apple evenement de nieuwe iPhone 7 en de iPhone 7 Plus geïntroduceerd. Elk jaar kijken de vele fans van Apple weer uit naar dit evenement, waar de nieuwste technische hoogstandjes worden gepresenteerd. Dit jaar worden de meeste niet teleurgesteld. Ondanks het feit dat de iPhone 7 Plus niet veel veranderd is ten opzichte van de iPhone 6S Plus zijn er toch een aantal features die het voor veel fans de moeite waard maken om dit nieuwe toestel te kopen. De ongetwijfeld belangrijkste verandering die de iPhone 7 Plus heeft ondergaan is het ontbreken van de koptelefoonaansluiting. In plaats hiervan is het met de 7 Plus mogelijk om met een draadloze hoofdtelefoon, een hoofdtelefoon met lightning-adapter of door middel van een extra adapter muziek te luisteren. Deze innovatie zal voor velen positief zijn, maar er kleven toch ook wel wat nadelen aan.

27268084360_0c51b2801c_b

Voor en nadelen Apple iPhone 7 Plus

  • Waterdicht
  • Dubbele camera
  • Geen hoofdtelefoonaansluiting
  • Geen hoofdtelefoonaansluiting
  • Prijs

Apple iPhone 7 Plus specificaties

Scherm: 5,50 inch

Processor: 2,4Ghz

RAM: 3GB

OS: IOS 10

Opslag: 32GB/128GB/256GB

Accu: 2910mAh

Camera: 12MP achter, 7MP voor

Connectiviteit: Wi-Fi, 3G/4G, NFC, Bluetooth 4.2

Afmetingen: 158,2×77,9×7,3mm

Gewicht: 188g

Apple iPhone 7 Plus review

Specificaties

Het nieuwste vlaggenschip van Apple verschilt weinig ten opzichte van de iPhone 6S Plus. Toch zijn er wel een aantal belangrijke veranderingen te noemen. Over het ontbreken van de hoofdtelefoonaansluiting zullen we straks nog meer vertellen, evenals over de dubbele camera waarover de nieuwe iPhone 7 Plus beschikt. De afmetingen van het nieuwe toestel zijn gelijk aan die van de 6S Plus, maar is met een gewicht van 188 gram wel iets lichter dan zijn voorganger. Een grote wijziging is dat het nieuwe toestel waterdicht is. Hiermee gaat Apple mee met verschillende toestellen van concurrenten. Je hoeft in ieder geval niet meer bij een regenbui je iPhone goed op te bergen, want door het voldoen aan de IP-67 norm is het toestel volledig water- en stofbestendig.

Onder de motorkap beschikt de nieuwe 7 Plus over een A-10 Fusion processor met 3 GB-werkgeheugen, wat iets meer is dan de 2 GB van de 6S Plus. Inmiddels hebben gebruikers van recente Apple toestellen ook al kennis kunnen maken met besturingssysteem IOS 10, het besturingssysteem dat ook in de iPhone 7 Plus gebruikt wordt. Met een uitbreiding van een aantal kleuren is de iPhone 7 Plus naast het bekende zilver, goud en roségoud nu ook beschikbaar in zwart en glimmend zwart. De grijze kleurstelling is komen te vervallen.

Hoofdtelefoonaansluiting

De meest opvallende verandering van de nieuwe iPhone is het ontbreken van de tot nu op alle toestellen aanwezige hoofdtelefoonaansluiting. Met het ontbreken van een 3,5 mm hoofdtelefoonaansluiting kun je niet meer direct gebruik maken van je ‘oude’ oordopjes of koptelefoon. Hiervoor in de plaats krijg je van Apple een nieuw setje oordopjes met een lightning-adapter, die je kunt inpluggen in de lightning ingang van je iPhone 7 Plus. Bij de Plus 7 wordt ook een lightning-naar-mini-jack-adapter geleverd, waarmee het mogelijk is om oordopjes of een hoofdtelefoon met een mini-jack-aansluiting te blijven gebruiken. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om door middel van bluetooth draadloos naar je favoriete muziek te luisteren.

Apple heeft een aantal redenen om de hoofdtelefoonaansluiting weg te laten bij de nieuwe iPhone 7 Plus. Allereerst vindt Apple het concept van de mini-jackingang verouderd en staat het nieuwe ontwikkelingen in de weg. Het meer focussen op een strakke uitstraling en toestellen minder ‘vullen’ is voor Apple ook een reden geweest om de hoofdtelefoonaansluiting weg te laten. Voor het water- en stofdicht maken van het toestel was het voor Apple ook noodzaak om niet meer te werken met de oude hoofdtelefoonaansluiting.

Het ontbreken van de hoofdtelefoonaansluiting levert helaas ook een aantal problemen op. In hun enthousiasme zijn ze bij Apple waarschijnlijk vergeten dat het nu niet meer mogelijk is om je telefoon op te laden en daarnaast (niet draadloos) muziek te luisteren. Zorg er dus altijd voor dat de telefoon opgeladen is als je van plan bent om veel en lang muziek te luisteren, want opladen tijdens het luisteren zit er niet meer bij.
Een ander groot nadeel van het draadloos muziek willen luisteren is de prijs. Apple biedt een setje draadloze oordopjes voor je 7 Plus aan voor een bedrag van €180. Voor veel mensen zal dit toch iets te veel van het goede zijn. Als Apple in de toekomst wil dat meer mensen draadloos muziek gaan luisteren op hun toestellen, dan zal de prijs van deze oordopjes zeker wat moeten zakken. We wachten af.

Camera’s Apple iPhone 7 Plus

Een groot voordeel van de iPhone 7 Plus is dat deze is voorzien van een dubbele camera op de achterkant. Beide camera’s beschikken over 12 megapixel waarvan 1 een groothoeklens heeft en de ander een telelens. Door het toevoegen van 2 camera’s is het met de 7 Plus mogelijk om tweemaal optisch te zoomen en tienmaal digitaal te zoomen. Ook de camera op de voorzijde van het toestel is verbeterd van 5 megapixel naar 7 megapixel.

Prijs

Met een introductieprijs van €909 (Apple iPhone 7 Plus 32GB) is het toestel €50 duurder dan de Apple iPhone 6S Plus tijdens de introductie. Hiermee is het toestel een van de duurste op de markt van de smartphones. Voor dit geld krijg je een toestel dat zich kan meten met de concurrenten, maar niet op alle vlakken uitblinkt. Daar komt bij dat, mocht je draadloos muziek willen luisteren, nog een investering moet doen om draadloze oordopjes of een draadloze hoofdtelefoon te kopen.

Toch zal dit velen niet tegenhouden om dit toestel te kopen. Tijdens de eerste pre-saleweken van de iPhone 7 Plus bleek zelfs dat de meeste mensen in Nederland een voorkeur hebben voor de 7 Plus ten opzichte van de 7. Apple is er in ieder geval weer in geslaagd om een toestel op de markt te brengen dat innovatief is en voldoet aan de vraag van de consument. Of het toestel ook aan jouw vraag voldoet laten we graag aan jou!

Apple iPhone 7 Plus accessoires kopen

typhoneVoor alle Apple iPhone 7 Plus accessoires werken we samen met Typhone. Typhone biedt de goedkoopste Apple iPhone 7 Plus accessoires aan met een supersnelle verzending. Kijk snel op de site en begin met besparen.

Bekijk de iPhone 7 Plus accessoires

Mobiel abonnement Apple iPhone 7 Plus vergelijken