Wanneer je een abonnement afsluit ga je meestal een contract aan voor een bepaalde periode. Dit kan één jaar zijn, twee of drie jaar. Na deze periode ben je vrij om je abonnement op te zeggen of om over te stappen. Daarbij heb je over het algemeen wel te maken met een opzegtermijn van één maand. Een contract mag nooit zomaar stilzwijgend worden verlengd door de leverancier, maar ze lopen na afloop wel vaak door in een contract voor onbepaalde tijd. Je krijgt in de meeste gevallen geen melding van de leverancier dat je contract voldaan is en dat je nu vrij bent om over te stappen. Natuurlijk hopen ze dat je gewoon hun diensten blijft gebruiken en als je tevreden bent dan doe je dat waarschijnlijk ook. Toch kan overstappen ondanks dat je tevreden bent lonend zijn. Leveranciers bieden vaak leuke kortingen of mooie acties aan voor nieuwe klanten. Acties waar je als vaste klant niet van kunt profiteren.

abonnementkeuze.com

Waar kun je op letten bij het afsluiten van een abonnement

Bij het afsluiten van een abonnement ga je een contract aan met een bepaalde leverancier. Tijdens de contractduur ben je verplicht om je facturen te betalen en de diensten af te nemen. Vind jij het niet erg om ieder jaar even de tijd te nemen om een vergelijking te doen tussen de verschillende aanbieders en daarna over te stappen naar de partij die op dat moment de leukste of beste actie heeft, dan kun je op deze manier profiteren van leuke extra’s. Ben jij standvastig en verander je niet zo snel of heb je geen zin om jezelf steeds weer te verdiepen in de diverse aanbieders, dan is een langdurig abonnement waarschijnlijk het meest voordelig voor jou. Bundel je diensten: dus neem je bij jouw internet, tv en bellen contract ook energie bij dezelfde leverancier, dan ontvang je vaak nog veel meer korting.

Overstappen gaat makkelijk en zonder problemen

De meeste grote leveranciers (zoals Oxxio) bieden een eenvoudige overstapservice aan. Dat betekent dat wanneer jij kiest voor bijvoorbeeld goedkoop internet, tv en bellen van deze provider, dat zij voor jou de gehele overstapprocedure regelen. Zij zorgen voor een soepele overgang, houden je per e-mail continu op de hoogte van de stand van zaken en ze helpen je met het opzeggen bij de huidige aanbieder. Vaak wordt er ook direct gratis een monteur voor je geregeld om je onder andere te helpen met je glasvezelaansluiting omdat dit wat technische kennis vraagt.