Krachtig, efficiënt en met een steeds verfijnder ontwerp: de nieuwste generatie smartphones zijn uiterst geavanceerde en kostbare apparaten, vooral als het gaat om high-end producten. Ondanks de exorbitante prijzen zullen we nauwelijks een technologie-liefhebber vinden die bepaalde functies kan opgeven. Wat te doen? In werkelijkheid is er een tussenweg tussen het kopen van een nieuwe en een gebruikte mobiele telefoon: de gerenoveerde of geregenereerde smartphone.

Om te begrijpen waar we het over hebben, moeten we denken aan een apparaat dat al een eigen ervaring heeft, bijvoorbeeld een beeldscherm-smartphone met een paar kleine foutjes. Het product wordt teruggestuurd naar het productiebedrijf. Andere bedrijven die de telefoononderdelen grondig testen en inspecteren, zijn verantwoordelijk voor het herstel en de verkoop en vervangen of upgraden ervan. Om een idee te krijgen, ga je naar de website van telefoondiscounter voor een refurbished iphone: je vindt er een breed scala aan opgeknapte telefoons, gegarandeerd en tegen zeer betaalbare prijzen!

Op dit moment is het tijd om 5 goede redenen te laten zien waarom je voor een opgeknapte mobiele telefoon zou moeten kiezen:

Door een opgeknapte mobiele telefoon te kopen bespaar je geld

Een verouderd apparaat heeft dezelfde functionaliteit als een nieuwe mobiele telefoon, maar wordt voor een veel lagere prijs verkocht: 20 tot 60% minder dan de oorspronkelijke prijs.

  • Refurbished producten zijn onderworpen aan strenge controles
  • Refurbished smartphones worden onderworpen aan volledige tests en inspectie van al hun onderdelen om hun correcte werking te verifiëren en hun esthetiek te verzekeren.
  • Refurbished smartphones zijn gegarandeerd
  • Deze apparaten hebben normaal gesproken een garantie van 12 maanden.
  • Een gereviseerde telefoon is zo goed als nieuw

Als je besluit om een compleet gereviseerd apparaat te kopen, krijg je een product dat zo goed als nieuw is, wat ingaat tegen de trend van veroudering van elektronische apparaten. Dit is een mechanisme waarmee we ervan overtuigd zijn dat de apparatuur die we bezitten steeds ouder en onbruikbaar wordt in het licht van de snelle technologische vooruitgang.

Het is een milieuvriendelijke keuze

Dankzij het regeneratieproces voor smartphones is het mogelijk om de verspreiding van elektronisch afval (AEEA) in het milieu te vermijden en de terugwinning van zeldzame metalen mogelijk te maken die door middel van probleemloze processen kunnen worden hergebruikt.

De keuze voor een gereviseerde of gereviseerde mobiele telefoon lijkt ongetwijfeld in veel opzichten handig. De stijging van de verkoop en de positieve feedback tonen ook de hoge tevredenheid van de consument aan, die zich steeds meer bewust wordt van de voordelen die deze sector kan bieden en kan vertrouwen op de toekomstige ontwikkelingen van een markt die zich uitbreidt met mobiele telefoons.