Het kiezen tussen een smartphone met abonnement en sim only is altijd een lastige keuze. Veel mensen kiezen bijna automatisch voor een nieuwe smartphone bij het verlengen van hun abonnement. Daarnaast zijn er ook genoeg mensen die hun oude toestel langer gebruiken en dus vaak kiezen voor sim only. Maar wanneer kies je voor een abonnement of voor sim only? In dit artikel vertellen wij welk mobiel abonnement het beste bij jou past. Lees dus snel verder.

Er zijn vele factoren die bepalen voor welk soort abonnement je moet kiezen. Het kiezen van een telefoon abonnement of een sim only abonnement is altijd een lastige keuze. Echter is sinds 2016 wel iets verandert. Sinds 2016 vallen de telefoonabonnementen namelijk onder de Wet financieel toezicht. Bij aankoop van een telefoon via een abonnement krijg je dus een BKR registratie. Lees hier meer over BKR bij een telefoonabonnement. Smartphone met abonnement of sim only kopen? Bij Mediamarkt ben je altijd aan het juiste adres én via deze link ontvang je korting!

Welk mobiel abonnement moet ik kiezen?

Op het moment dat je voor de keuze staat om een nieuw abonnement af te sluiten, dan is het verstandig om nog eens goed te bedenken wat je precies wilt. Heb je bijvoorbeeld nog een goede smartphone? Dan ben je veel goedkoper uit bij een sim only abonnement. Wil je een nieuwe smartphone? Kies dan voor een abonnement met telefoon. Beide abonnementsvormen hebben voor- en nadelen. Hieronder hebben we een overzicht gemaakt met welk abonnement bij welke situatie het verstandigst is.

  • Heb je nog een goede smartphone? Kies voor sim only.
  • Beschik je nog niet over een toestel? Kies voor een smartphone met abonnement.
  • Wil je een maandelijks laag bedrag? Kies voor sim only.
  • Wil je een dure (nieuwe) smartphone? Kies voor een smartphone met abonnement.
  • Wil je een goedkope smartphone? Kies voor sim only met een los toestel.
  • Kan je niet direct een toestel betalen? Kies voor een smartphone met abonnement.
  • Wil je vrijheid in looptijd? Kies voor sim only.