Het aanschaffen van een prepaid telefoonkaart brengt enkele voordelen met zich mee. Twijfel jij over de aanschaf van deze telefoonkaart, bijvoorbeeld omdat je niet zo goed weet of prepaid wel echt bij jou past? Lees dan in dit artikel waar om kiezen voor prepaid interessant kan zijn en bepaal voor jezelf of prepaid iets voor jou is.

Waarom kiezen voor prepaid: je hebt altijd controle en overzicht

Heb je een prepaid telefoonkaart, dan koop je een bepaald tegoed voor deze kaart en gebruik je jouw telefoon om te bellen, sms’en en internetten tot dit tegoed weer op is. Omdat je een tegoed gebruikt om te bellen, sms’en en internetten, betaal je nooit hoge kosten achteraf. Bij een abonnement kan dit wel gebeuren, omdat je dan extra kosten moet betalen als je over de bundel van jouw abonnement heen gaat. Het eerste voordeel van een prepaid telefoonkaart is dan ook dat je altijd controle hebt over wat je precies betaalt, een overzicht hebt in de kosten die je moet betalen voor jouw telefoon en nooit een hoge rekening gepresenteerd kan krijgen zonder dat je hier rekening mee had gehouden.

Waarom prepaid: je hebt geen contract

Zit jij liever niet vast aan een contract? Dan kun je een prepaid telefoonkaart kopen. Bij een sim only abonnement of een abonnement met toestel sluit je altijd een eenjarig of tweejarig contract af, maar bij een prepaid telefoonkaart is dit niet het geval. Je koopt een kaart, je kiest zelf of je de kaart wil gebruiken en je kunt je telefoon gewoon links laten liggen als je dit wil. Heb je een abonnement, dan betaal je 1 tot 2 jaar de kosten van dit abonnement. Ook als je het abonnement helemaal niet gebruikt!

Waarom kiezen voor prepaid: je zit niet vast aan een bepaalde telefoon

Heb je een abonnement met toestel, dan zit je in ieder geval gedurende de looptijd van het contract vast aan dit specifieke toestel. Heb je een prepaid telefoonkaart, dan kun je jouw simkaart in diverse telefoons stoppen. De telefoons moeten wel altijd simlockvrij zijn, maar verder kun je iedere telefoon gebruiken die jij wil gebruiken om te bellen, sms’en en internetten met jouw prepaid telefoonkaart.

Prepaid tarieven worden steeds lager

Vroeger waren de tarieven om te bellen, sms’en en internetten met een prepaid telefoonkaart nog vrij hoog. Dit betekende dat je niet zo veel kon bellen, sms’en en internetten met een telefoonkaart met een specifiek tegoed, maar het tegoed vaak op moest waarderen. Tegenwoordig is dit niet meer het geval en dit komt simpelweg omdat de kosten van prepaid bellen, sms’en en internetten steeds lager worden. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je iedere week nieuw tegoed moet kopen om te bellen, sms’en en internetten, want door de lage prepaid tarieven is dit zeker niet meer nodig.

Wil je jouw zoon of dochter zijn of haar eerste telefoon geven, maar wil je absoluut niet aan het einde van de maand geconfronteerd worden met een telefoonrekening van enkele honderden euro’s? Dan kun je de kosten van jouw kind in de hand houden door hen een telefoon met prepaid telefoonkaart te geven. Je geeft je kind een bepaald tegoed om te bellen, sms’en en internetten en als dit tegoed op is, kies je zelf of ze nieuw tegoed krijgen. Je kunt bijvoorbeeld afspreken om iedere maand 20 euro op de telefoon te zetten, maar niet meer geld uit te geven aan de telefoon. Is het tegoed eerder op, dan moeten ze wachten tot de nieuwe maand aanbreekt of zelf geld inleggen voor nieuw tegoed.

Daarnaast weet je met een prepaid telefoonkaart zeker dat je geen hoge kosten krijgt door verkeerd telefoongebruik in het buitenland. Volwassenen weten vaak wel dat ze hun internet uit moeten zetten als ze naar het buitenland gaan en dat bellen en sms’en hier duurder is, maar bij kinderen kan dit nog wel eens fout gaan. Gaat het mis bij een prepaid telefoonkaart, dan is het tegoed van deze kaart op en worden er verder geen extra kosten gemaakt. Gaat het mis bij een abonnement, dan kun je zomaar een rekening van honderden of zelfs duizenden euro’s gepresenteerd krijgen.

Prepaid is handig voor ouderen

Naast kinderen, kunnen ook ouderen prima gebruik maken van een prepaid telefoonkaart. Ouderen maken niet veel of zelfs nauwelijks gebruik van hun mobiele telefoon en in dit geval is het zonde om een duur abonnement af te sluiten voor een toestel. Sluit je een abonnement af en gebruik je de telefoon de hele maand niet, dan betaal je namelijk wel de kosten voor het toestel. Dit betekent eigenlijk gewoon dat je geld weggooit, simpelweg omdat je een telefoon achter de hand wil hebben die je op bepaalde momenten kunt gebruiken.

Ouderen die niet veel bellen, kunnen het beste een prepaid telefoonkaart aanschaffen voor hun toestel. Bellen ze wel een keer, dan worden de kosten gewoon van het tegoed gehaald. Bellen ze een hele maand niet, dan hoeven ze hier niets voor te betalen. Ouderen die wel vaker bellen, kunnen beter een sim only abonnement afsluiten. Dit abonnement is namelijk goedkoper dan een prepaid abonnement voor mensen die veel bellen, simpelweg omdat de beltarieven van sim only abonnementen iets lager zijn dan de beltarieven van prepaid telefoonkaarten. Haal je de kosten van een abonnement er niet uit, dan blijf je gewoon prepaid bellen en sms’en.