green-banner

Voor het gebruik van je mobiele telefoon heb je de keuze uit een prepaid simkaart, een sim only abonnement of een abonnement met toestel. Het hangt sterk van je situatie af, welk type abonnement het meest geschikt is. Wanneer je een smartphone hebt is de keuze voor een prepaid simkaart vrijwel altijd af te raden. Je wilt immers apps kunnen gebruiken op je smartphone, waarvoor in de meeste gevallen een werkende internetverbinding noodzakelijk is. Mobiele data kost bij een prepaid simkaart dermate veel, dat een sim only bundel of abonnement met toestel vaak veel voordeliger zijn.

Ook wanneer je geen smartphone hebt, maar wel regelmatig belt met je mobiele telefoon, is een sim only bundel al snel voordeliger dan een prepaid simkaart. Het voordeel aan een prepaid simkaart is echter dat je per maand zelf kunt bepalen hoeveel tegoed je aan het gebruik van je mobiele telefoon besteedt. Bij een sim only abonnement of mobiel abonnement met toestel zit je minimaal twaalf maanden aan (hoge) maandlasten vast.

In dit artikel bespreken we de voordelen van een abonnement met toestel, ten opzichte van een sim only abonnement.

Wanneer is een mobiel abonnement met toestel geschikt voor mij?

Een abonnement met toestel is voornamelijk geschikt voor consumenten die momenteel geen mobiele telefoon hebben, of waarvan het toestel niet langer dan een paar maanden mee zal gaan. Denk bijvoorbeeld aan consumenten die voorheen een sim only bundel hadden en nu toe zijn aan een nieuwe mobiele telefoon, omdat hun oude toestel al defecten begint te vertonen. Naarmate een toestel ouder wordt zal deze trager worden, zal het niet altijd meer mogelijk zijn om nog nieuwe updates uit te voeren, kan het geheugen van het toestel vol beginnen te raken, enzovoorts. Om een snelle werking van je mobiele telefoon te kunnen blijven garanderen, is het in zo’n geval raadzaam om een nieuw toestel te nemen.

Als je een mobiele telefoon los zou kopen, zou dit gepaard gaan met hoge kosten. Een relatief nieuwe, kwalitatief goede smartphone kost al snel honderd tot tweehonderd euro. Voor de allernieuwste toestellen van Samsung of Apple betaal je zelfs het drievoud daarvan bij elektronicazaken. Daar komen de kosten voor het gebruik van je mobiele telefoon dan nog bovenop. Door een mobiel abonnement met toestel te nemen worden de kosten voor de mobiele telefoon in je maandlasten verwerkt. Je hoeft dus geen grote investering te doen vooraf, maar lost maandelijks een deel van de kosten af. Aan het eind van de abonnementsperiode mag je het toestel houden, omdat je deze op dat moment volledig hebt afbetaald.

Naast het voordeel dat je een nieuwe mobiele telefoon per maand af kunt betalen, kun je vaak al tot vier maanden voor het verlopen van je contract kiezen voor een contractverlenging. Dat betekent dat je al een nieuw toestel kunt krijgen bij je mobiele abonnement, voordat je vorige contract is afgelopen. Let wel, dit kan alleen als je bij je huidige provider blijft en een minstens zo duur abonnement kiest. Mocht je mobiele telefoon dus na anderhalf jaar defecten vertonen, dan kun je een maand later alvast een nieuw toestel uitkiezen. Dit is bij een sim only bundel niet mogelijk!

Mogelijkheid tot het lenen van een toestel bij defecten

Een derde voordeel aan een abonnement met toestel is de mogelijkheid om een mobiele telefoon te lenen als je eigen toestel kapotgegaan is. Het hangt van het afgesloten abonnement af of dit bij de service inbegrepen zit. Daarbij geldt deze service alleen als je je eigen toestel via de provider naar de fabrikant van het toestel laat sturen. Vaak zit deze service standaard bij de duurdere abonnementen van providers en kun je de service als los onderdeel van een goedkoper abonnement afsluiten. Voor het gebruik van deze service betaal je bij een goedkoper abonnement een vast bedrag per maand.

Mocht je niet zonder mobiele telefoon kunnen, bijvoorbeeld omdat je het toestel ook voor zakelijke dingen gebruikt, dan is deze service een groot voordeel aan een abonnement met toestel. In de meeste gevallen krijg je een vervangend toestel die net zo goed of net iets minder goed is dan je eigen toestel. Op het moment dat je eigen toestel gemaakt is door de fabrikant, kun je het geleende toestel weer inruilen.

Tip: lees voor het afsluiten van een abonnement met toestel altijd eerst de voorwaarden door. Zeker bij providers die alleen een online klantenservice aanbieden en geen fysieke winkels hebben, kan het voorkomen dat deze service niet wordt aangeboden.

Verschillende abonnementen met toestel vergelijken

Het is sterk aan te raden om vooraf verschillende abonnementen met toestel met elkaar te vergelijken via een online vergelijkingstool. Bij het gebruik van deze vergelijkingstools kun je vaak een aantal gegevens invoeren, waarna de vergelijkingstool het meest voordelige abonnement voor je zoekt. Denk aan het aantal gewenste belminuten per maand, het aantal sms’jes wat je verwacht te versturen en je verbruik van mobiele data op maandbasis. Ook kun je vaak aangeven met welk merk toestel je het abonnement wilt combineren en wat de maximale maandlasten mogen zijn.

Des te lager je maandlasten worden, des te minder nieuw zal het toestel ook zijn wat je kunt kiezen. Wil je toch het nieuwste toestel van Samsung of Apple hebben? Je kunt er bij veel providers voor kiezen om vooraf alvast een groot deel van het toestel af te lossen, zodat je maandlasten sterk dalen.

Een- en tweejarige abonnementen met toestel

Bij veel Nederlandse providers heb je de mogelijkheid om te kiezen uit een abonnement met toestel voor een of twee jaar. De maandlasten van een eenjarig abonnement liggen vaak hoger en je keuze uit mobiele telefoons naast het abonnement is vaak beperkt. Veel consumenten kiezen er daarom voor om een tweejarig abonnement af te sluiten.

Tip: blijf je provider trouw! Vaak krijg je bij abonnementen met toestel een loyaliteitskorting als je bij dezelfde provider blijft. Dit kan oplopen tot een paar euro per maand.