Hoewel de mobiele telefoon uiteraard niet meer weg te denken is uit ons dagelijks leven, is er ook een keerzijde aan het continue gebruik van onze smartphones. Hoewel je vroeger naar huis moest om je e-mail te checken of om een website op te zoeken, heb je nu als het ware non-stop een mini computer bij de hand. Wat is het effect van het altijd een telefoon bij je dragen? En hoe kun je met een goedkoop sim only-abonnement jouw telefoon optimaal benutten?

Hoe gebruik je jouw mobiele telefoon?

Hoewel een mobieltje bij de hand handig is om continu bereikbaar te zijn voor familie, vrienden en eventueel voor collega’s, is de telefoon ook een bron van ergernis. We hebben onszelf aangeleerd dat we 24 uur per dag bereikbaar moeten zijn, ieder mailtje het liefst direct dienen te beantwoorden en onze social-mediakanalen bijna doorlopend moeten checken.

Altijd in contact staan met de buitenwereld

De wereld is een stuk kleiner, maar ook juist groter, geworden sinds de komst van het internet. En de mobiele telefoon heeft de rol van een groot stuk persoonlijke interactie ingenomen. Leg jij jouw telefoon wel eens een dagje of een aantal uren weg? Geeft dit je rust of maakt het je juist gespannen? Verstandig gebruik van jouw telefoon voorkomt stress en een gejaagd gevoel. Aan de hand van jouw telefoongewoonten kun je ooks beter bepalen welk soort abonnement of sim only-abonnement je nodig hebt voor jouw telefoon. Tip: plan een dag (of tenminste een halve dag) in per week, waarin je jouw telefoon uit zet of thuis laat liggen. Je hoeft niet 24 uur per dag bereikbaar te zijn.

Ideale telefoon

Hoe ziet jouw ideale mobiele telefoon eruit en welke functies moet de telefoon bieden? Zijn er overbodige zaken die je nooit gebruikt wat betreft jouw huidige smartphone? De huidige trend in de wereld van de mobiele telefonie toont dat steeds meer mensen kiezen voor een oldskoolversie van een mobieltje. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een nieuwe release op de markt van oude Nokia-telefoons. Wel is hierbij het geval dat de technologie van de oude modellen een update heeft gehad. Heb jij meerdere camera’s nodig op jouw telefoon? Of maak je eigenlijk amper foto’s? Wat zijn belangrijke functies wat betreft de keuze van een telefoon die bij jou past?

 

Ideaal gebruik van de telefoon

Voorkom stress die veroorzaakt wordt door overmatige gebruik van telefoons en social media. Probeer een aantal dagen niet op Facebook te kijken, simpelweg om te ervaren hoe dat voelt. Stel voor jezelf de regel in dat je mailtjes alleen tijdens werktijden hoeft te beantwoorden. Zo zorg je voor rust!