Je bent in de positie om een nieuw abonnement af te sluiten, maar je hebt nog geen idee bij welke provider je dat wilt doen. Tegenwoordig heb je de keuze om een gewoon abonnement af te sluiten of een sim only abonnement. Bij een gewoon abonnement betaal je vaak een hoger bedrag, maar daar krijg je wel een smartphone bij cadeau. Sim only abonnementen worden vaak afgesloten door mensen die tevreden zijn met hun huidige toestel en maandelijks niet zoveel kosten kwijt willen zijn. In dit artikel zetten we deze twee abonnementsvormen tegenover elkaar om te kijken welke het beste bij jou past.

Telefoon abonnement

Wanneer je een telefoon abonnement afsluit kun je vaak kiezen in welke prijsklasse je wilt zitten. Soms krijg je daar ook nog een smartphone bij, afhankelijk van welke abonnement je kiest. Indien je gaat voor een goedkoop abonnement, moet je vaak wat bijbetalen voor de smartphone. Als je gaat voor een duurder abonnement, krijg je het toestel er vaak gratis bij. Kijk voor een voorbeeld op www.iphoneabonnementen.com. Het hangt ook af van de duur van het abonnement. Meestal kun je uit een looptijd kiezen van één of twee jaar. Afhankelijk van welke looptijd je kiest, wordt het bedrag berekend wat je eventueel moet bijbetalen voor het toestel. Het voordeel van een telefoon abonnement is dat je altijd genoeg belminuten en internettegoed hebt, terwijl je die garantie bij elke andere vorm niet hebt.

Sim only abonnement

Personen die tevreden zijn over hun huidige toestel en graag geen dure abonnementen wil, kiezen een sim only abonnement. Voor slechts enkele euro’s per maand ben je verzekerd van een goedkoop abonnement. Veel providers kiezen er steeds vaker om sim only abonnementen aan te bieden, omdat het in Nederland enorm aan het groeien is. Sim only abonnementen worden vaak ook voor een jaar aangeboden, maar het grote voordeel is dat je bij sommige providers het elke maand kunt opzeggen. Sommige sim only abonnementen bieden bevatten hetzelfde aanbod die je kunt krijgen bij een telefoon abonnement, terwijl je daar minder voor hoeft te betalen. Ideaal voor mensen die maandelijks weinig willen uitgeven.