De smartphone is voor veel mensen het belangrijkste elektronische apparaat dat gebruikt wordt. Het is niet alleen de voornaamste manier om te communiceren met andere mensen maar het is ook een camera, harde schijf en portemonnee. Het belangrijkste onderdeel van de smartphone is de simkaart. Zonder de simkaart is het niet mogelijk om te bellen, sms’en of te internetten met de smartphone. Dit moet je weten over de simkaart van de smartphone

Wat betekent sim?

De sim benaming die gebruikt wordt voor simkaarten in smartphones is een afkorting voor Subscriber Identity Module. Meer over de geschiedenis lees je hier.

De identiteit van de smartphone gebruiker

De simkaart wordt gebruikt om de identiteit van de gebruiker te tonen aan het mobiele netwerk. De kaart staat los van de smartphone. Als de smartphone defect raakt dan is het mogelijk om de simkaart te verplaatsen naar een andere smartphone. Het telefoonnummer van de gebruiker is gekoppeld aan de simkaart.

De grootte is van belang

Hoe kleiner de simkaart, hoe meer ruimte er in de mobiele telefoon is voor andere componenten. Dit is de reden waarom de simkaart de laatste jaren steeds kleiner is geworden. De mogelijkheden zijn echter niet minder geworden. Er zijn drie groottes beschikbaar voor simkaarten; standaard, micro en nano. De standaard simkaart heeft een grootte dat overeenkomt met een creditcard. Dit type simkaart wordt voornamelijk gebruikt in oude mobiele telefoons. Smartphones beschikken niet meer over een slot voor dit type simkaart. De micro simkaart wordt nog veel gebruikt. Dit type simkaart heeft ook haar beste tijd gehad doordat veel fabrikanten bijna alleen nog maar de nano simkaart gebruiken. De nano simkaart is de kleinste versie van de drie simkaarten.

Simkaart geheugen

De simkaart heeft een kleine hoeveel ruimte beschikbaar voor de opslag van data. De contacten, berichten en informatie over de simkaart worden opgeslagen op de 64 kilobytes ruimte die beschikbaar is. In vergelijking met de opslagruimte in moderne smartphones is dit heel weinig. Een gemiddelde smartphone heeft bijvoorbeeld 32GB opslagruimte. Dat komt overeen met maar liefst 32 miljoen kilobytes.