Beter dan de Galaxy S6? [kkratings]

Samsung Galaxy S7 | Al verkrijgbaar vanaf € 28,16 p/m

Looptijd
2 jaar
Eenmalig
€ 513,90
Per Maand
€ 6,75
Provider
t mobile
Bekijken op unitedconsumers
Looptijd
2 jaar
Eenmalig
€ 16,95
Per Maand
€ 35,00
Provider
tele2
Bekijken op mobielnl_thumb_15075
Vergelijk alle abonnementen voor de Galaxy S7
samsung-logo

Als je van plan bent om een Samsung Galaxy S7 te kopen dan hoef je geen baanbrekende veranderingen te verwachten. Samsung borduurt verder op het succes van het vorige vlaggenschip, de Samsung Galaxy S6. En geef ze eens ongelijk. Wereldwijd wordt de S6 gezien als een van de beste smartphones van 2015. De veranderingen zijn daarom minimaal, maar nog steeds interessant genoeg om dit toestel dit jaar aan te schaffen.

s7-edge

Voor en nadelen Samsung Galaxy S7

  • Geweldig scherm
  • Goede camera
  • Lange batterijduur
  • Waterbestendig en Micro sd
  • Uiterlijk (bijna) hetzelfde als de S6

Samsung Galaxy S7 specificaties

Scherm: 5,1 inch

Processor: 2.3Ghz

RAM: 4GB

OS: Android 6.0.1

Opslag: 32GB (microSD uitbreidbaar)

Accu: 3000mAh

Camera: 12MP achter, 5MP voor

Connectiviteit: Wi-Fi, 3G/4G, NFC, Bluetooth 4.2

Afmetingen: 142.4×69.6×7.9 mm

Gewicht: 152g

Samsung Galaxy S7 review

Omdat de Samsung Galaxy S6 door velen als de beste smartphone werd gezien van 2015 is er voor Samsung weinig aanleiding om de S7 ingrijpend te veranderen. Dat hebben ze dus ook niet gedaan. Maar de veranderingen die er wel zijn aangebracht maakt de S7 tot 1 van de beste toestellen van dit jaar. Ten opzichte van de S6 is de S7 14 gram zwaarder en 1.1 mm dikker. Als je het toestel in de je handen hebt merk je hier echter niets van en dat is het belangrijkste. Een ander uiterlijk verschil is dat de camera van de S7 mooi is weggewerkt in de smartphone. De S6 had nog een camera die uit het toestel stak, dus voor iedereen die van mooi afgewerkte smartphones houdt heeft Samsung dit jaar weer een stap vooruitgezet.

Geweldig scherm

Zoals we gewend zijn van Samsung is ook dit jaar het scherm weer van geweldige kwaliteit. Met een verleden en heden in het maken van prachtige televisieschermen mogen we van Samsung inmiddels ook niet meer anders verwachten. De Samsung Galaxy S7 is voorzien van 5.1 inch. AMOLED scherm met een resolutie 1440 x 2560 pixels. Zelfs als je er moeite voor doet is het onmogelijk om 1 van de 577 pixels per inch te ontdekken, de kwaliteit is uitstekend!

Ondanks dat het scherm van de S7 effectief bijna meer dan een jaar oud is zie je bij de S7 nog meer details dan bij toestellen als de iPhone S6 en de LG G5. De noodzaak om ingrijpende veranderingen aan te brengen aan dit nieuwe toestel ontbrak dan ook. Waar sommige diehard Samsung fans hadden verwacht, en misschien wel gehoopt, dat de nieuwe S7 een 4k scherm zou hebben daar heeft Samsung er bewust voor gekozen om dit niet te doen. Met de 4k schermen kan virtual reality naar een hoger niveau worden gebracht, maar dit weegt niet op tegen de belasting op de batterij. Bovendien zijn er nog maar relatief weinig gebruikersmogelijkheden voor virtual reality, wat de keuze van Samsung rechtvaardigt. Gelukkig heeft Samsung dit ook helemaal niet nodig, want het scherm is op dit moment een van de beste op de markt!

Een kleine verandering die voor veel mensen wel heel handig kan zijn: het scherm staat altijd aan. Hierdoor kun je altijd de datum en tijd zien op het toestel en wordt je horloge overbodig. Nuttig? Voor de mensen die de smartphone gebruiken voor de tijd en datum, absoluut!

Goede camera

Dit jaar heeft Samsung veel tijd en aandacht besteed aan de camera in het nieuwe vlaggenschiptoestel. De meeste aandacht is hierbij uitgegaan naar het kunnen maken van foto’s bij weinig licht. En hier zijn ze goed in geslaagd. De uitleg hiervan is behoorlijk technisch, maar hieronder nemen we je mee in de gedachten van Samsung.
De camera van de Samsung Galaxy S7 heeft minder megapixels dan zijn voorganger. Met 12 megapixel heeft de S7 zelfs 4 megapixel minder dan de 16 megapixel van de Samsung Galaxy S6. Dit is niet direct een probleem, want tegelijkertijd heeft Samsung de overgebleven 12 megapixel groter gemaakt. Hierdoor is de camera beter in staat om meer licht op te vangen dan bij eerdere camera’s en kunnen er bij minder licht betere foto’s worden geschoten.

Naast minder megapixel heeft Samsung bij de S7 gekozen voor een grotere opening dan bij de S6. De opening van de S7 is f/1.7A tegenover f/1.9 van de S6. De grotere opening van de S7 betekent dat er meer licht de lens kan binnenkomen en betere nachtfoto’s worden gemaakt.

Lange batterijduur

Alle ontwikkelingen op het gebied van smartphones zijn vaak een aanslag op de batterijduur van een toestel. Voor de meeste mensen is het echter wel een must om minimaal een dag gebruik te maken van een telefoon. Met de nieuwe S7 is Samsung erin geslaagd om aan deze wens van velen tegemoet te komen. Met een batterij van 3000mAh is het mogelijk om de S7 tot 28 uur te gebruiken bij gemiddeld gebruik. Hiermee is het toestel een van de koplopers op het gebied van batterijduur. Zelfs als je batterij bijna leeg dreigt te gaan heeft Samsung een aantal trucjes toegevoegd om de batterijduur nog wat te verlengen. Bij een percentage van 15% en 5% schakelt de Samsung Galaxy S7 de besparingsmodus in, waardoor je het toestel nog tot 2 uur langer kunt gebruiken. Ideaal!

Waterbestendig en Micro SD ingang

Deze twee onderdelen maken de Samsung Galaxy S7 tot een van de beste smartphones op dit moment. Op alle gebieden heeft Samsung een aantal verbeteringen toegevoegd, maar er is vooral gebouwd op het succes van de Samsung Galaxy S6. Een nadeel van de S6 is dat het geheugen niet is uit te breiden. Dat is met de S7 verleden tijd. Door het toevoegen van een micro SD ingang kun je nu zelf weer kiezen voor uitbreiding van je geheugen.

Daarnaast is de S7 waterbestendig tot 30 minuten in een laagje, ondiep, water. Iedereen die zijn/haar telefoon wel eens in de wc heeft laten vallen weet hoe frustrerend dit kan zijn: allereerst moet je de telefoon uit de wc pot vissen en tegelijkertijd weet je dat je toestel dit niet gaat overleven. De Samsung Galaxy S7 zal je nog steeds zelf uit de wc moeten vissen, maar je weet in ieder geval dat het een goed doel heeft: je krijgt er een nog werkende smartphone voor terug!

Conclusie Samsung Galaxy S7

Voor iedereen die onder indruk was van de Samsung Galaxy S6 is dit toestel een must. De S7 is namelijk een verbeterde versie van de S6. Ben je op zoek naar een toestel dat ingrijpende veranderingen heeft ondergaan ten opzichte van zijn voorganger? Dan is de S7 waarschijnlijk minder geschikt voor je. Met een uitstekende camera, lange batterijduur en goeden prestaties is de Samsung Galaxy S7 wat ons betreft een van de beste smartphones van het moment!

Samsung Galaxy S7 accessoires kopen

typhoneVoor alle Samsung Galaxy S7 accessoires werken we samen met Typhone. Typhone biedt de goedkoopste Samsung Galaxy S7 accessoires aan met een supersnelle verzending. Kijk snel op de site en begin met besparen.

Bekijk Samsung Galaxy S7 accessoires

Mobiel abonnement Samsung Galaxy S7 vergelijken