“Bigger is better..” [kkratings]

Samsung Galaxy Note 4 32GB | Al verkrijgbaar vanaf

Looptijd
2 jaar
Eenmalig
€ 573,95
Per Maand
€ 2,50
Provider
belsimpel
Bekijken op belsimpel
Looptijd
2 jaar
Eenmalig
€ 0,00
Per Maand
€ 31,00
Provider
tele2
Bekijken op coolblue
Vergelijk alle abonnementen voor de Galaxy Note 4
samsung-logoBigger is better, de nieuwe Samsung Galaxy Note 4 is groot maar dat is hij meer dan waard. Dit soort telefoons noemen we een phablet, een kruising tussen een telefoon en tablet. Zoals gewoonlijk maakt Samsung weer grote indruk met een telefoon met indrukwekkende specificaties en een mooi design. Het geheugen is uitbreidbaar met een micro-SD-kaart en de camera maakt in de meeste omstandigheden prachtige foto’s. Ben jij op zoek naar een telefoon met veel mogelijkheden? Dan is Samsungs nieuwste phablet zeker een aanrader.

Galaxy-Note-4

Voor en nadelen Samsung Galaxy Note 4

  • Scherp en mooi scherm
  • Behuizing is degelijk
  • Uitstekende camera
  • Quick charge van de accu
  • Software is druk en vol
  • Vingerafdruk scanner werkt niet altijd

Samsung Galaxy Note 4 specificaties

Scherm: 5,57 inch 1920×1080

Processor: 2Ghz

RAM: 3GB

OS: Android 4.4

Opslag: 32GB (microSD uitbreidbaar)

Accu: 3220mAh

Camera: 16MP achter, 3MP voor

Connectiviteit: Wi-Fi, 3G/4G, NFC, Bluetooth 4.0

Afmetingen: 153x78x8mm

Gewicht: 156g

Samsung Galaxy Note 4 review

Design en behuizing

In tegenstelling tot de voorgaande Samsung Notes heeft deze vierde versie een metalen behuizing. De achterkant is nog steeds verwijderbaar en van plastic of leer en de voorkant is voorzien van Gorrilla Glass maar alles wat tussen deze kanten zit is van metaal. De telefoon voelt nu koel aan en lijkt ook veel steviger en dat is een fijn gevoel. De achterkant van de telefoon is gemakkelijk te verwijderen en als je de achterkant verwijdert dan zie je dat daar ruimte is voor de simkaart en een micro SD-kaart. Daarnaast is de batterij los te halen en daardoor gemakkelijk te vervangen indien nodig. In het midden van de achterkant zit een camera en een extra sensor naast de flitser die onder andere je hartslag kan meten.

In de behuizing zit rechts onderin nog steeds de S-pen. Deze is ten opzichte van voorgaande versies niet van plek verandert. Met de S-pen kun je gemakkelijk het scherm bedienen. De S-pen is nog steeds van plastic en erg licht.

Scherm en vingerafdrukscanner

De Samsung Galaxy Note 4 staat bekend om het scherm en de helderheid wat Samsung in deze toestellen gebruikt. Het scherm is voorzien van extreem veel pixels en dat zorgt ervoor dat alles extreem scherp en alles met veel details weergegeven kan worden. Het scherm is eigenlijk nagenoeg perfect omdat je vanuit alle kijkhoeken een scherp beeld hebt. Dit alles bij elkaar zorgt ervoor dat dit toestel van Samsung wat ons betreft beschikt over het mooiste en helderste smartphone scherm tot nu toe. De schermhelderheid kan erg hoog gezet worden dus in alle omstandigheden is het scherm goed te lezen en te gebruiken. Tot slot is de Samsung Galaxy Note 4 voorzien van een goedwerkende vingerafdrukwerende coating, zodat uw scherm ook echt heel mooi blijft zonder veel vingerafdrukken.

De Samsung Galaxy Note 4 is voorzien van een vingerafdrukscanner. Deze is, evenals bij de andere Samsung en Apple producten, verwerkt in de homebutton. Ook inloggen bij het Samsung app-account kan via een vingerafdruk gedaan worden. Het invoeren van de vingerafdrukken gaat erg gemakkelijk: je zet een keer of acht je afdruk op de telefoon en hij heeft hem opgeslagen. Ontgrendelen gaat hierdoor erg snel. Helaas werkt de ontgrendeling niet altijd even snel, maar over het algemeen gesproken is het een handige feature.

Samsung Galaxy Note 4 Software

De software van de Samsung Galaxy Note 4 draait op een combinatie van Android 4.4.4. KitKat en de eigen software van Samsung. Samsung heeft veel standaard apps op het toestel en dat vinden sommige mensen teveel, maar over het algemeen is het voor de liefhebber van Samsung niet nieuw.
Een nieuwe functie op de Samsung Galaxy Note 4 is Samsung sHealth. In deze phablet zit een sensor die je hartslag en Saturatie meet. Ook meet de telefoon je bewegingen en slaappatronen. Samsung heeft op de telefoon één app waar deze informatie allemaal in is opgeslagen.

Camera en speakers

De camera van de Samsung Galaxy Note 4 maakt gebruik van een nieuwe camerasensor. Dat zorgt voor foto’s van een mooie kwaliteit die erg scherp zijn. De fotocamera maakt ook in het donker en schermerlicht goede foto’s. De selfie-camera doet het deze keer ook erg goed. Helaas speelt hier wel altijd de samsung-kwaal op: oversaturatie. Dit geeft vaak wel een mooi effect bij foto’s maar is voor de fotograven onder ons niet heel prettig.

Accuduur Samsung Galaxy Note 4

De accu van de Samsung Galaxy Note 4 voldoet aan de hoogste eisen als het gaat om accuduur. Dat betekent dat hij een dag mee kan en niet langer. Voor intensief gebruik op de phablet is dat niet meer dan gemiddeld. Gooi de telefoon ’s nachts aan de lader, zoals we dat gewend zijn, en hij kan weer de hele dag mee.

Een groot voordeel van de accu is dat er een quick-charge mogelijkheid is: in maarliefst 30 minuten is de telefoon voor 50% opgeladen. Handig als je nog wat batterij wil hebben voordat je de deur uitgaat. Opladen gaat via de standaard microUSB-poort.

Conclusie Samsung Galaxy Note 4

Elk jaar verandert er weer wat aan de Samsung Galaxy Note maar deze versie van het toestel is echt een grote stap vooruit. Wat ons betreft is de Samsung Galaxy Note 4 de beste phablet tot nu toe! De behuizing is echt verbeterd en zorgt ervoor dat het een mooi en makkelijk toestel is om in de hand te houden. Ook de camera doet niet onder in het tijdperk van smartphones met excellente camera’s. Het geheugen is groot, het systeem is snel en dat zorgt ervoor dat je een telefoon van de toekomst hebt.

Samsung Galaxy Note 4 accessoires kopen

typhoneVoor alle Samsung Galaxy Note 4 accessoires werken we samen met Typhone. Typhone biedt de goedkoopste Samsung Galaxy Note 4 accessoires aan met een supersnelle verzending. Kijk snel op de site en begin met besparen.

Bekijk Samsung Galaxy Note 4 accessoires

Mobiel abonnement Samsung Galaxy Note 4 vergelijken