ipadbatterij
Je kent het probleem vast wel: batterij iPad snel leeg. Volgens Apple, de maker van de iPad, moet de batterij van je iPad ongeveer 10 uur meegaan als deze volledig opgeladen is. Vaak is dit ook zo, maar door bepaalde omstandigheden kan het zo zijn dat je batterij veel sneller leeg is. Redenen hiervoor kunnen onder andere het gebruik van internet, de helderheid van je scherm en het gebruik van de optie locatievoorzieningen zijn.

Tips om de batterij van je iPad te besparen

Schakel je internetverbinding uit als je een tijdje geen gebruik hoeft te maken van internet. Internet vergt veel capaciteit van je batterij, doordat veel zaken actief worden als je van internet gebruik maakt, onder andere het display, het aanraakscherm, wireless internet of 3G/4G en de grafische processor. Ook het afsluiten van apps die zichzelf veelvuldig verversen op de achtergrond, waaronder e-mail-apps, Facebook en Instagram, kan bijdragen tot een langere gebruiksduur van de batterij van je iPad. Je kan ook spelen met de helderheid van je scherm en hierdoor tijd besparen op de batterij. Als je je scherm een paar tinten donkerder zet en de helderheid iets lager, dan doe je iets langer met je batterij. Als je veel apps gebruikt die gebruik maken van de optie locatievoorzieningen, dan gaat je batterij zo een paar uur minder mee. Dus het probleem, batterij iPad snel leeg, heb je vaak zelf in de hand.

Hoe lang gaat de batterij nu echt mee?

Er zijn diverse onderzoeken gedaan naar de capaciteit van de batterijen. Internetverbinding wel aan, optie locatievoorzieningen uit, allerlei apps niet afgesloten. Eindeloos veel variabelen zijn getest en bepalen de gebruiksduur van de batterij. Bij sommige instellingen was het zelfs zo dat de iPad het wel 12 uur volhield.

Informatie over de batterij zelf

In je iPad zit een oplaadbare lithium-ionbatterij. In vergelijking met oudere batterijen laadt deze batterij sneller op en gaat hij langer mee. Je kan de lithium-ionbatterij opladen als het jou uitkomt. De batterij hoeft niet volledig leeg te zijn. Alle batterijen hebben als nadeel dat de capaciteit vermindert als ze een bepaald aantal keren opgeladen zijn. Bij de lithium-ionbatterij is de vermindering van capaciteit zeer klein.

Originele batterij kopen

Wij raden je aan om een originele apple batterij voor je ipad te kopen. De webshop gsmbatterij.nl verkoop originele batterijen.