Oppo A94 5G

De Oppo A94 5G is een middenklasse smartphone met 5G technologie. Ondanks de matige camera vertoonde de telefoon in de test geen echte zwakke punten. De prestaties zijn goed en de batterij doet zijn werk heel goed. We houden van het scherpe OLED scherm en 5G, maar de algemene configuratie is middelmatig. Het zwakke punt is de quad-camera, die vooral bij weinig licht slecht presteert. Qua prijs is de smartphone het geld waard, maar hij is duurder dan sommige vergelijkbaar goede rivalen.

Voordelen
Levensduur van de batterij
Prestaties

Nadelen
Middelmatige camera
Geen IP certificering

Oppo A94 5G in review: degelijke prestaties, saaie functies

Als SoC voor de Oppo A94 5G dient de Mediatek Dimensity 800U eenheid. In cijfers betekent dat 2+6 kernen, 2.400 MHz processorklok en 8 GB RAM. Zo heeft de telefoon behoorlijke alledaagse prestaties en kan hij ook niet al te veeleisende spelletjes aan. Onze 5 MByte test PDF laadt in 5 seconden.

De functies van de Android 11 telefoon zijn meestal beproefd en verrassen niet. Het hoogtepunt is zeker de 5G mogelijkheid van een van de dual-sim slots. Bovendien kan een geheugenkaart tegelijk met dual-SIM gebruikt worden, als het interne geheugen van nominaal 128 GByte niet voldoende is. De LTE snelheid van 300 MBit/s is betrekkelijk laag. Aansluitingen zijn er in de vorm van Type-C USB 2.0 en een 3,5 mm aansluiting. Bluetooth 5.1 en NFC zijn ook beschikbaar, bijvoorbeeld voor mobiele betalingen. De smartphone is niet stof- en waterbestendig.

Scherp beeldscherm, vermoeide camera

Het 6,4 inch beeldscherm met zijn resolutie van 2400 x 1080 pixels heeft een goede scherpte en kan de helderheid opvoeren tot een hoge 707 cd/m² in zonlicht. Lichte zwakheden worden zichtbaar in de dekking van de kleurruimte: De telefoon mist net de maximale waarde van 100 procent met 95 procent in DCI-P3. In de naar boven toe open sRGB kleurruimte is dat 136 procent. Over het geheel genomen is het een goed, maar onopvallend beeldscherm dat recht doet aan de prijs van de smartphone van rond de 330 euro. Een beter beeldscherm krijgen in deze prijscategorie is eerder uitzondering, zoals onze beste lijst laat zien.

De ingebouwde quad-camera van de A94 5G heeft in de test moeite om een goede beeldkwaliteit te leveren. Dit is maar net mogelijk bij ideale lichtomstandigheden. De beeldkwaliteit neemt sterk af bij weinig licht, en je zult geen fatsoenlijke foto’s kunnen maken, vooral niet uit de vrije hand. In het algemeen beoordelen onze deskundigen de beeldkwaliteit als bevredigend (noot 3.1). Video’s lukken in UHD bij 30 beelden per seconde. Slow motion kan naar keuze worden opgenomen in 1080p met 120 fps of in 720p met 240 fps.

Geweldige batterij

De batterij van de A94 5G is heel goed gemaakt. De 4.310 mAh is genoeg voor meer dan 13 uur gemiddelde online looptijd, en de oplaadtijd is een aangenaam korte 1:30 uur – dankzij de snellaad-voedingsadapter. De batterij is na 30 minuten voor 33 procent vol. Draadloos opladen is niet voorzien.