nieuwe nokia

De nieuwe mobiele telefoon van Nokia heeft naar verluidt niet langer een beschermhoesje nodig. Het Finse bedrijf verraste de tech-wereld met dit nieuws. De nieuwe smartphone zou een robuust outdoormodel kunnen zijn. Welke informatie is er tot nu toe bekend.

“Met onze nieuwe Nokia heb je nooit meer een hoesje nodig”, leest de achterkant van het nieuwe smartphonemodel in een Twitter-post van het bedrijf. De nieuwe telefoon wordt op 27 juli officieel onthuld. Nokia staat al sinds de jaren 90 bekend om zijn robuuste telefoons, waarbij toestellen valpartijen van grote hoogten hebben overleefd. HMD Global, dat sinds 2016 smartphones met het Nokia-merk ontwikkelt en op de markt brengt, zou deze traditie in zijn eigen voordeel kunnen gebruiken. Meer dan speculaties hierover zijn er tot dusver echter niet.

Nokia’s nieuwe smartphone zou niet langer een hoesje nodig moeten hebben

Hoe de telefoon precies tegen vallen moet worden beschermd en met welke functies de nieuwe, naamloze smartphone zal worden geleverd, is nog onbekend. Mogelijk gaat het om een robuuste versie van de Nokia X20, die robuust zou zijn en geschikt voor gebruik buitenshuis. De Twitter-afbeelding zelf toont de 5G-smartphone Nokia X10, die in juni 2021 zal worden uitgebracht. Nokia werkt samen met Zeiss aan de camera, met vier beeldsensoren op de achterkant.

De reacties van de gebruikers op de aankondiging zijn gemengd. Sommigen zouden de telefoon het liefst naar de bodem van de Atlantische Oceaan verbannen, anderen hopen op een fatsoenlijk toestel tegen een redelijke prijs. Dus tot de lancering op 27 juli zit er niets anders op dan af te wachten.