Toestel om in de gaten te houden![kkratings]

Motorola Moto Z | Al verkrijgbaar vanaf € 6,95 p/m

Looptijd
2 jaar
Eenmalig
€ 618,00
Per Maand
€ 6,95
Provider
t mobile
Bekijken op mobielnl
Looptijd
2 jaar
Eenmalig
€ 0,0
Per Maand
€ 33,00
Provider
t mobile
Bekijken op mobielnl
Vergelijk alle abonnementen voor de Moto Z
MotorolaMet de Motorola Moto Z serie is Motorola een heel andere weg ingeslagen. Inmiddels alweer een aantal jaar geleden heeft Lenovo Motorola overgenomen van Google. Daar was tot op heden nog weinig van te merken en ook bij de introductie van de Motorola Moto Z blijft de Motorola gebruikt worden. Wat deze serie dit jaar wel heel anders maakt is de toevoeging van verwisselbare modules die op deze nieuwe smartphone gebruikt kunnen worden. Daarnaast is ook het uiterlijk van de smartphone behoorlijk veranderd ten opzichte van de vorige serie. Al met al behoorlijk wat veranderingen die ervoor zorgen dat de Motorola Moto Z dit jaar een toestel is om in de gaten te houden!

moto_z

Voor- en nadelen Motorola Moto Z

  • Moto Mods
  • Uitstekend scherm
  • Prijs van de Moto Mods
  • Trage camera

Motorola Moto Z specificaties

Scherm: 5,5 inch

Processor: 2,2Ghz

RAM: 4GB

OS: Android 6.0

Opslag: 32GB/64GB (microSD uitbreidbaar)

Accu: 2600mAh

Camera: 13MP achter, 5MP voor

Connectiviteit: Wi-Fi, 3G/4G, Bluetooth 4.1

Afmetingen: 153,3×75,3×5,19mm

Gewicht: 136g

Motorola Moto Z review

Op het World Tech Event van Lenovo in San Francisco heeft Lenovo de nieuwste paradepaardjes aangekondigd. De Motorola Moto Z serie is de opvolger van de Motorola Moto X, die eigenlijk wel beschouwd kan worden als een mislukking. Dit jaar heeft Lenovo daarom besloten om het anders aan te pakken: een nieuw design op de Moto Z serie en de toevoeging van de zogenoemde Moto Mods. Dit zijn verwisselbare modules die de smartphones extra functies geven en op de achterkant van de smartphones geklikt kunnen worden.

Moto Mods

Met de Moto Mods wil Lenovo zich onderscheiden in de toch al drukke markt van high-end smartphones. De LG G5 heeft met de verwisselbare modules geprobeerd om een trend te zetten en Lenovo gaat daar met de Motorola Moto Z serie mee verder. De Moto Mods op de Motorola verschillen wel van de modules bij de LG G5. Aan de achterkant van de smartphone zijn een aantal contactpunten gecreëerd die overeenkomen met punten in de Moto Mods. Een Mod wordt door middel van magneten vastgeklikt aan de smartphone. In de praktijk werkt dit uitstekend. De magneten zijn sterk en krijg je er niet zo snel weer af, daar heb je over het algemeen wel wat kracht voor nodig. De Moto Mods maken de smartphone niet veel dikker. En omdat de Motorola Moto Z serie toch al vrij dun is compenseert dit aardig. Welke Moto Mods heeft Lenovo allemaal gelanceerd?

Moto Insta-Share Projector

Altijd al je telefoon willen gebruiken als projector? Met deze Mod is dat vanaf nu mogelijk. Door de Mod aan de achterkant van de smartphone te klikken beschik je vanaf dat moment over een 850 x 480 pixels projector. De Mod zelf is 11 mm dik en weegt 120 gram. Met de projector kun je beeld projecteren tot een maximum van een diagonaal van 70 inch. Door de extra die verwerkt is in de projector is het mogelijk om tot een uur te projecteren. Voor wie is dit handig? Voornamelijk voor mensen die snel even een grafiek of tabel willen projecteren en geen beamer tot hun beschikking hebben. Lange films kijken kun je ook op je televisie en bovendien is de batterijcapaciteit beperkt. Toch blijft het een leuk hebbedingetje.

JBL Soundboost | Speaker

Met deze Mod breid je de mogelijkheden van muziek luisteren uit. In plaats van het geluid uit de smartphone kun je met deze Mod stereo muziek luisteren tot wel 10 uur. De 2 speakers van 3 watt zorgen voor een betere muziekbeleving.

Power Pack

Maak je veel gebruik van je smartphone en houdt je het nooit langer dan een dag vol met een accu? Dan biedt deze Mod uitkomst. Samen met de Motorola Moto Z zorgt deze Mod voor een gecombineerde batterij van wel 5500 mAH. Genoeg om je favoriete filmpjes lang achter elkaar te kijken.

Hasselbald True Zoom

HTC is erin geslaagd met de HTC een degelijk toestel te maken. Door te luisteren naar de kritiek die is geuit en door ervaringen uit het verleden is er dit jaar voor gekozen om terug te gaan naar de basis. Met de aluminium behuizing van de HTC 10 als belangrijkste uitgangspunt is teruggegrepen naar het succes van de HTC One. Deze keuze heeft er echter wel voor gezorgd dat de HTC weinig innovatief is te noemen. Voor iedereen die op zoek is naar een smartphone die is voorzien van de nieuwste snufjes en technieken is de HTC 10 niet de meest geschikte telefoon. Andere toestellen op de markt zijn waterdicht, hebben een scherm dat altijd aan staat of zijn voorzien van een brede hoekcamera. Deze opties heeft de HTC 10 allemaal niet.

Prijs van de Moto Mods

De Moto Mods zijn wat ons betreft een toevoeging voor de Motorola Moto Z serie. Nadeel aan deze Mods is dat sommige ervan aardig prijzig zijn. De camera- en projector Mod kosten bijvoorbeeld $300. De toestellen van de Moto Z serie kunnen aardig meekomen met de concurrentie als we kijken naar de specificatie, maar de toevoegingen in de vorm van de Moto Mods maken dit toestel toch wel bijzonder. Daarom is het erg jammer dat de Mods aardig aan de prijs zijn en de vraag blijft dan ook of er genoeg mensen bereid zijn om deze hoge prijs te betalen.

Uitstekend scherm

Naast de Moto Mods zijn er meerdere opties die de Motorola Moto Z interessant maken. Lenovo heeft 2 modellen gelanceerd, de Motorola Moto Z en de Moto Z Force. De specificaties waarover beide toestellen beschikken kunnen concurreren met toestellen als de HTC 10 en de Samsung Galaxy S7. Een onderdeel dat er positief uitspringt is het scherm. Het 5.5 inch QHD-scherm met een resolutie van 2560×1440 maakt het tot een echt oogappeltje. Het LCD-scherm is verwisseld voor een AMOLED-scherm, waardoor donkere foto’s meer contrast en diepte krijgen. Met de mogelijkheid om te wisselen tussen de opties ‘Vivid’ en ‘Standard’ heb je zelf de kans om het scherm naar je eigen voorkeuren aan te passen.

Trage camera

De camera van de Moto Z serie is prima voor de gemiddelde gebruiker. De 13 megapixel camera komt met opties als optische foto stabilisatie en laser focus. Dit klinkt indrukwekkend en dat is het ook. Het enige nadeel die wij zelf ervaarden bij de Motorola Moto Z was de traagheid van de camera. Het duurde soms een tijdje voordat de foto die we namen ook daadwerkelijk opgeslagen was en het bewegen van de camera zorgde ervoor dat het scherpstellen weer een tijdje duurde. Nogmaals, voor de meeste gebruikers zal dit geen problemen opleveren, maar bij het testen van het toestel viel het wel in negatieve zin op. Overigens maakt de camera voor de rest prachtige foto’s met heldere kleuren en veel details. De camera kan niet tippen aan die van de Samsung Galaxy S7, maar blijft voor het grootste gedeelte van de mensen zeer de moeite waard.

Conclusie

Met de introductie van de Moto Mods heeft Lenovo gezorgd voor een nieuwe revolutie. Het blijft echter de vraag in hoeverre we allemaal zitten te wachten op een smartphone met verwisselbare modules. De camera module lijkt ons het meeste potentieel te hebben, maar het nadeel hiervan is dat deze ontzettend duur is. De Moto Z zonder toevoeging van de Mods blijft een gemiddeld toestel dat nergens uitblinkt ten opzichte van de concurrentie. De One Plus 3 blijft de beste keuzen in het segment van de laaggeprijsde smartphones en bij de hoge geprijsde smartphones springt de Samsung Galaxy S7 er toch echt uit. Ben je onder de indruk van de Mods waarmee je de Moto Z kunt uitbreiden? Dan zou dit toestel wat voor jou kunnen zijn. Voor de overige mensen zijn er betere keuzes.

Motorola Moto Z accessoires kopen

typhoneVoor alle Motorola Moto Z accessoires werken we samen met Typhone. Typhone biedt de goedkoopste Motorola Moto Z accessoires aan met een supersnelle verzending. Kijk snel op de site en begin met besparen.

Bekijk Motorola Moto Z accessoires

Mobiel abonnement Motorola Moto Z vergelijken