De nieuwe standaard of een grote flop? [kkratings]

LG G5 | Al verkrijgbaar vanaf € 12,50 p/m

Looptijd
2 jaar
Eenmalig
€ 406,95
Per Maand
€ 12,50
Provider
tmobile
Bekijken op gsmwijzer
Looptijd
2 jaar
Eenmalig
€ 19,95
Per Maand
€ 32,00
Provider
Telfort
Bekijken op gsmwijzer
Vergelijk alle abonnementen voor de LG G5
lgTegenwoordig is het voor alle smartphonefabrikanten een uitdaging om een smartphone te ontwikkelen die eruit springt. De standaard ligt zo hoog dat het bijna onmogelijk is om een smartphone te introduceren die vernieuwend is ten opzichte van de concurrentie. LG is dit met de introductie van de G5 wel gelukt. Het systeem met de verwisselbare modules is nieuw en innovatief, maar de vraag is of de consument hierop zit te wachten. De nieuwe standaard of een grote flop? In dit artikel nemen we jullie mee in de nieuwste release van LG.

LG-G5

Voor en nadelen LG G5

  • Verwisselbare modules
  • Snelheid
  • Groothoeklens
  • Camera

LG G5 specificaties

Scherm: 5,30 inch

Processor: 2×2.15 GHz Kryo & 2×1.6 GHz Kryo

RAM: 4GB

OS: Android 6.01

Opslag: 32GB (microSD uitbreidbaar)

Accu: 2800mAh

Camera: 16MP achter, 8MP voor

Connectiviteit: Wi-Fi, 3G/4G, NFC, Bluetooth 4.0

Afmetingen: 149.4 x 73.9 x 7.7 mm

Gewicht: 159g

LG G5 review

In de review over de LG G4 schreven we dat deze is uitgerust met een leren achterkant. Gelukkig is LG daar nu weer vanaf gestapt en hebben ze gekozen voor een aluminium behuizing met een scherm van 5,3 inch. Hiermee lijkt het toestel zich niet te onderscheiden van de overige smartphones op de markt, maar niets is minder waar. Door het indrukken van een knopje aan de zijkant van het toestel is het mogelijk om de gele accu los te koppelen van het toestel en deze te vervangen. Daarnaast kun je een aantal modules aan de smartphone toevoegen, waardoor je bijvoorbeeld betere foto’s kunt maken (LG Cam Plus) of beter geluid uit het toestel kunt krijgen (LG Hifi Plus).

Verwisselbare modules LG G5

Het modulair maken van de LG G5 is een innovatieve oplossing om op te vallen in de sterk bezette smartphonemarkt. Bij bijna alle modellen op de markt is het niet mogelijk om de accu te verwisselen door de glazen of aluminium behuizingen. Door de accu verwisselbaar te maken speelt LG in op een vraag van veel consumenten. Een grote frustratie van veel smartphonegebruikers is namelijk dat de accu na verloop van tijd minder begint te worden terwijl de smartphone zelf verder nog prima presteert. Door de verwisselbare accu lijkt LG hiermee deze groep gebruikers tegemoet te komen. Daarnaast kan het een verandering in de markt teweegbrengen door de duurzaamheid van de G5. Je hoeft na 2 jaar niet een smartphone te kopen, maar kunt dan een nieuwe accu kopen om de levensduur van je smartphone te verlengen. Maar is dit waar de consument op zit te wachten? Op dit moment zijn er weinig smartphonefabrikanten die de weg van LG volgen, maar wie weet dat dit in de toekomst nog veranderd.

Op dit moment zijn er 2 modules die gebruikt kunnen worden op de LG G5. Met de LG Cam Plus module is het mogelijk om nog betere foto’s te maken. Door de 2 lenzen waarover de G5 beschikt is het al mogelijk om foto’s te maken in een hoek van 135 graden. Met de Cam Plus module krijg je de beschikking over meerdere fysieke knoppen, zoals een sluiterknop, waardoor de beleving van het foto’s maken levensecht wordt.

Naast de Cam Plus module heeft LG in samenwerking met Bang & Olufsen een Hifi Plus module ontwikkeld. Met deze module kun je muziek met beter geluid beluisteren. Om het wat technischer te maken: je kunt muziekbestanden beluisteren in een 32-bit 384 KHZ-kwaliteit.

Snelheid

Met een Snapdragon 820 chip en 4 GB-werkgeheugen voldoet de LG G5 aan de huidige standaarden op de smartphone markt. Meerdere fabrikanten kiezen dit jaar voor deze configuratie en niet zonder reden: het is ontzettend snel! Met de LG G5 gebruik je moeiteloos meerder apps tegelijk zonder dat het toestel ook maar een kleine hapering vertoond. Zelfs als je de zwaardere games speelt die een aanslag zijn op de processor van een smartphone geeft de G5 geen kik. In tegenstelling tot de Snapdragon 810 chip heeft de Snapdragon 820 ook geen last van oververhitting, dus je hoeft het toestel nooit af te laten koelen.

Groothoeklens

De LG G5 beschikt over 2 lenzen die afzonderlijk van elkaar gebruikt worden. De ‘gewone’ lens beschikt over 16 Megapixels en is onveranderd ten opzichte van de LG G4. Naast deze lens zit bij de G5 een groothoeklens. Deze lens kan gebruikt worden om foto’s te maken in een grotere hoek, waardoor je meer kan vastleggen op 1 foto. De groothoeklens beschikt over 8 Megapixels, 8 minder dan bij de gewone camera. Dit is wel jammer, want de foto’s kunnen daardoor niet altijd scherp genoeg gemaakt worden. Toch zijn er ook voordelen te noemen van deze groothoeklens. Er zijn momenten dat je tijdens een familiedag graag de hele familie op de foto wilt zetten. Of je bent op vakantie en wilt graag een mooie panorama foto maken van het landschap waar je doorheen wandelt. Op deze momenten biedt de groothoeklens van de G5 uitkomst. Het is bovendien een welkome verandering ten opzichte van andere smartphones, die vooral investeren in het optimaliseren van de ‘gewone’ camera.

Camera

Helaas is het toevoegen van een groothoeklens wel ten koste gegaan van de kwaliteit van de gewone camera. De prioriteit bij de LG G5 ligt bij het overdag maken van foto’s. Dit gaat ten koste van de kwaliteit van de foto’s die ’s avonds of ’s nachts gemaakt worden. Ten opzichte van de concurrentie blijft de LG G5 hier achter. Vooral als er s’ nachts foto’s gemaakt worden bij felle straatverlichting hebben de foto’s de neiging om wat vaag te worden. In vergelijking met bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S7 is de kwaliteit van de foto’s van de LG 5 een stuk minder. Over het algemeen zijn de foto’s van de G5 van prima kwaliteit, maar vooral bij mindere lichtomstandigheden doet de concurrentie het beter.

Conclusie LG G5

Voor iedereen die wel eens wat anders wil in een smartphone is de LG G5 een mooi toestel. Met de verwisselbare accu en de mogelijkheid om verschillende modules toe te voegen onderscheidt de G5 zich van andere smartphones op de markt. Ook de groothoeklens op het toestel is een welkome afwisseling tussen al het andere camerageweld bij de andere smartphonefabrikanten. Als je echter op zoek bent naar een toestel dat kan concurreren met de andere high-end smartphones op de markt dan ben je bij de LG G5 misschien niet aan het goede adres. Niet dat de G5 veel minder is dan de concurrentie, integendeel, maar het toestel blinkt nergens in uit. Verder is het nog maar de vraag in hoeverre de verwisselbare modules door de consument worden ontvangen. De verschillen tussen de verschillende toptoestellen op de markt in 2016 zijn dusdanig klein dat de verwisselbare modules en de groothoeklens nog wel eens het verschil zouden kunnen maken.

LG G5 accessoires kopen

typhoneVoor alle LG G5 accessoires werken we samen met Typhone. Typhone biedt de goedkoopste LG G5 accessoires aan met een supersnelle verzending. Kijk snel op de site en begin met besparen.

Bekijk LG G5 accessoires

LG G5 vergelijken