“Een nieuwe lichting smartphones” [kkratings]

Apple iPhone 6 16GB | Al verkrijgbaar vanaf

Looptijd
2 jaar
Eenmalig
€ 654,95
Per Maand
€ 2,50
Provider
simpel
Bekijken op belsimpel
Looptijd
2 jaar
Eenmalig
€ 30,00
Per Maand
€ 33,00
Provider
tele2
Bekijken op smartphoneshop
Vergelijk alle abonnementen voor de iPhone 6
appleDe iPhone 6 is de nieuwste inovatie van Apple op het gebied van smartphones. We hebben deze iPhone 6 review geschreven om antwoord te geven op de volgende vraag: is de iPhone 6 de eerste smartphone in een volledig nieuwe lichting? Wij denken van wel.

review iphone6

Voor en nadelen iPhone 6

  • Beeldscherm
  • Accuduur
  • Camera
  • Afwerking achterkant
  • Cameralens steekt uit
  • Hoge prijs

iPhone 6 specificaties

Scherm: 4.7inch 720×1334 IPS LCD (326ppi)

Processor: 1.4GHz Apple A8 processor

RAM: (onbekend)

OS: iOS 8

Opslag: 16/64/128GB

Accu: (onbekend)

Camera: 8MP 1080p@60fps, 720p@240fps achterkant, 1.2MP 720p voorkant

Connectiviteit: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.0, NFC (Apple alleen betaald), 3G/4G

Afmetingen: 138x67x6.9mm

Gewicht: 129g

iPhone 6 review

Als je alleen naar de specificaties kijkt is het een wonder dat Apple überhaupt iPhones verkoopt. Lading na lading Samsungs, HTCs en Sonys zijn er uitgebracht met elke een groter scherm dan de vorige. Naast de schermen hebben ze ook steeds betere camera’s, processors en betere accu’s gekregen. In de tussentijd is de Apple iPhone dezelfde grote gebleven…. Tot nu!

The iPhone 6 heeft met een 4.7 inch scherm, A8 brein, iOS 8 en een grotere batterij de smartphone die mee kan doen met de competitie. Het beloofd de beste iPhone ooit te zijn. Wij hebben hem getest.

Een nieuw design

Na de laatste iPhone 5s dachten we dat Apple de iPhone 6 volledig anders zou aanpakken. En dat is precies wat ze hebben gedaan.

Het grotere scherm is natuurlijk de belangrijkste wijziging maar het is niet de enige visuele wijziging. De iPhone 6 heeft een metalen achterkant met ronde hoeken in plaats van de platte hoeken op de 5s. Het eindresultaat is een smartphone die lekker in de hand ligt en bijna wegvalt in je handpalm. En je wilt hem graag vasthouden want het voelt fantastisch.

De ronde hoeken zorgen ervoor dat hij lekker aanvoelt ondanks haar grotere scherm. Dit komt omdat de nieuwe iPhone extra dun is gemaakt: 6.9mm in plaats van de 5s die 7.5mm dik is.

Een nadeel is dat de cameralens nu uit de casing steekt wat niet iedereen mooi zal vinden.

Het beste scherm?

De hoofd feature van dit nieuwe vlaggenschip is natuurlijk het nieuwe 4.7 inch scherm. En logisch dat iedereen het erover heeft want Apple heeft nog maar één keer eerder het scherm vergroot. Helaas voor Apple is dit minder vernieuwend dan ze hadden gehoopt want alle andere grote merken hebben hun smartphones al langer uitgerust met grote of zelfs grotere schermen.

Voor de meeste mensen is 4.7 inch echter een perfecte maat. Hij past goed in de hand, je kunt er alles goed op lezen en hij is niet te groot om fatsoenlijk te gebruiken. Maar als de prestaties niet bij de schermgrootte passen heb je daar natuurlijk niks aan. Gelukkig voldoen deze ook…

De iPhone 6 is geen eerlijke tegenstander voor de Galaxy S5 (432ppi) met maar 326ppi maar gelukkig is er “more that meets the eye”.

De Samsung Galaxy S5 heeft het mooiste scherm op de markt op dit moment van schrijven maar de iPhone 6 verdient het om in dezelfde categorie genoemd te worden. Met een lagere resolutie dan haar rivalen heeft de Iphone 6 toch de dichtheid om er fantastisch uit te zien. We zouden echter wel liegen als we niet meer hadden verwacht van Apple. Hier zul je echter in je dagelijkse gebruik niks van merken. Het scherm zit zo enorm dicht tegen het glas aan dat je direct contact maakt met alle pixels.

Heeft de iPhone 6 de beste camera?

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen; nee, de iPhone 6 heeft niet de beste camera. Er zijn een aantal smartphones op de markt die betere camera’s hebben. Dit heeft voornamelijk te maken met het feit dat andere camera’s een hoger aantal pixels hebben. De iPhone 6 camera heeft 8 megapixels, terwijl een toestel als de Samsung Galaxy S5 er 16 heeft.

Toch is dit allemaal niet zo erg als het klinkt. De camera van de iPhone 6 biedt voor de gemiddelde gebruiker meer dan genoeg mogelijkheden! Apple weet namelijk door het combineren van een goede lens met geavanceerde videobewerking een hoop goed te maken op de concurrentie. Door deze technieken is het mogelijk om kwalitatief goede foto’s te maken. Voor de camera van de iPhone 6 is het geen probleem om objecten van dichtbij te fotograferen en deze ook scherp weer te geven.

Echt uitgebreide instellingen, zoals de witbalans, ontbreken op de iPhone 6. Toch levert dit voor de gemiddelde gebruiker geen problemen op. Het is ook mogelijk om de helderheid van de foto iets aan te passen door het naar boven of naar beneden swipen. Daarnaast kun je met de camera van de iPhone 6 HD filmpjes schieten tot 60 frames per seconde en kun je ook in slow motion opnemen met 240 beelden per seconde.

Voor wie een smartphone wil die een geweldige camera heeft met de meest uitgebreide instellingen is de iPhone 6 misschien niet de beste keuze. Voor ieder ander is de iPhone 6 zeker aan te raden!

iPhone 6 accessoires kopen

typhoneVoor alle iPhone 6 accessoires werken we samen met Typhone. Typhone biedt de goedkoopste iPhone 6 accessoires aan met een supersnelle verzending. Kijk snel op de site en begin met besparen.

Bekijk Iphone 6 accessoires

Mobiel abonnement iPhone 6 vergelijken