“Een degelijk toestel” [kkratings]

Huawei Mate S 16GB | Al verkrijgbaar vanaf

Looptijd
2 jaar
Eenmalig
€ 542,95
Per Maand
€ 5,50
Provider
tmobile
Bekijken op studentmobiel
Looptijd
2 jaar
Eenmalig
€ 0,00
Per Maand
€ 35,00
Provider
tele2
Bekijken op gsmwijzer
Vergelijk alle abonnementen voor de Huawei Mate S
HuaweiVoor de IFA in Berlijn heft Huawei haar nieuwe vlaggenschip aangekondigd: de Huawei Mate S. De Mate S is de opvolger van de Huawei Mate 7, die ook vorig jaar tijdens de IFA werd aangekondigd. Huawei staat er om bekend dat ze voor een goedkope prijs smartphones aanbieden. Met een prijs van €650 is ze dat dit jaar wat mij betreft niet gelukt. Voor dezelfde prijs heb je namelijk een Samsung Galaxy S6. Aan de prijs te zien zou de Huawei Mate S dus de concurrentie aan moeten gaan met een toestel als de S6. Is dit Huawei gelukt? Daar kunnen we nu al duidelijk over zijn. Nee dat is ze niet gelukt. Dit heeft vooral te maken met het ontbreken van de Force Touch techniek, die tijdens de presentatie wel aangekondigd werd. Toch zijn er ook nog genoeg positieve dingen te noemen die van de Huawei Mate S een degelijk toestel maken.

Huawei-Mate-S

Voor en nadelen Huawei Mate S

  • Goede camera
  • Scherm
  • Behuizing is stevig
  • Relatief hoge prijs
  • Geen Force Touch in de Europese versie!

Huawei Mate S specificaties

Scherm: 5,5 inch 1920×1080

Processor: Octa-core 2.2Ghz

RAM: 3GB

OS: Android 5.1 Lollipop

Opslag: 128GB (microSD uitbreidbaar)

Accu: 2700mAh

Camera: 13MP achter, 8MP voor

Connectiviteit: Wi-Fi, 3G/4G, NFC, Bluetooth 4.0

Afmetingen: 149,8×75,3×7,2mm

Gewicht: 156g

Huawei Mate S review

Laten we dan maar gelijk met de deur in huis vallen. De Huawei Mate S is een prima toestel, maar het is toch een grote teleurstelling dat de Force Touch techniek ontbreekt. De Mate S met deze techniek zou namelijk een behoorlijke uitdager zijn van de Samsung en Apple. Nu is het niet meer dan een redelijk toestel voor een te dure prijs.

Geen drukgevoelig scherm in de Huawei Mate S

Voor ons is in ieder geval nu al duidelijk dat de Mate S bijna geen verbetering is van de Mate 7. Tenzij je niet in Europa woont en bereid bent om te wachten tot de versie met Force Touch gelanceerd wordt. Huawei heeft namelijk tijdens de IFA de Mate S gepresenteerd als een toestel met het zogenoemde ‘Force Touch’. Door het scherm drukgevoelig te maken is het nu mogelijk om de smartphone op een andere manier te bedienen. Met een voorzichtige aanraking open je bijvoorbeeld een foto en met een wat hardere aanraking kun je de foto inzoomen. Prachtig staaltje techniek! Helemaal omdat Huawei hiermee een week voor de lancering van de Iphone, die ook over de techniek beschikt, de eerste is met de Force Touch. Punt voor Huawei. Tot zover het goede nieuws. Aan het einde van de presentatie werd namelijk aangekondigd dat de Mate S met Force Touch alleen beschikbaar komt in een 128GB variant en niet in Europa gelanceerd wordt. Bovendien konden ze van Huawei ook nog niet zeggen wanneer de versie met Force Touch beschikbaar komt. Het lijkt er sterk op dat het Huawei er alleen om te doen is om eerder te zijn dan Apple. Dit is ze wel gelukt, maar het is maar de vraag of en wanneer de verbeterde Mate S in de winkels ligt. Tot zover het slechte nieuws. Huawei is er namelijk wel in geslaagd om met de Mate S een degelijke en fatsoenlijke smartphone af te leveren.

Wel een goede camera op de Huawei Mate S

Dat de Huawei Mate S zeker wel een rol van betekenis gaat spelen in de smartphonewereld blijkt wel uit de camera’s die Huawei geïnstalleerd heeft. Voor de frontcamera heeft Huawei gekozen voor een 8 megapixel camera. Hiermee is het mogelijk om de meest mooie selfies te schieten. Huawei speelt hiermee in op de behoefte van vooral jongeren om scherpe selfies te kunnen maken. Dit heeft Huawei ook gedaan door een soort lampje te installeren dat een beetje licht geeft op het moment dat een selfie in het donker gemaakt wordt. Zo is het dus mogelijk om op elk moment van de dag en bij verschillende omstandigheden mooie selfies te maken. Een groot pluspunt!
De Huawei Mate S heeft op de achterkant een 13 megapixel camera. Qua resolutie van de camera is er niks verandert. De Huawei Mate 7 heeft ook een 13 megapixel camera. Ook ten opzichte van de concurrentie blijven de megapixels iets achter. De Samsung Galaxy S6 Edge heeft bijvoorbeeld een camera met 16 megapixels. Toch betekent het ontbreken van pixels niet dat de camera van de Mate S minder is dan die van de Galaxy S6 Edge. Door de optische beeldstabilisatie kan je tijdens hobbelige omstandigheden toch nog mooie foto’s maken. Ideaals als je bijvoorbeeld een safari tocht maakt en geen zin hebt om je dure camera mee te nemen. Daarnaast maakt de optische beeldstabilisatie het ook mogelijk om in het donker scherpe en goede foto’s te nemen. De camera van de Mate S is daarmee een camera die past in een high-end smartphone.

Goede uitstraling en mooi scherm

De nieuwe Huawei Mate S vertoon veel gelijkenissen met de Iphone. Of dit de bedoeling is geweest van Huawei is niet helemaal duidelijk, maar tijdens de IFA werd de Iphone aardig op de hak genomen. Dit maakt het niet erg waarschijnlijk dat de keuze van Huawei een bewuste keuze was. De Mate S heeft, net als de Iphone 6 Plus een 5,5 inch beeldscherm. Toch is de telefoon iets kleiner omdat de Mate S geen homebutton heeft en de bovenkant iets compacter is afgewerkt.
Het scherm van de Mate S maakt gebruik van een diamond cut technologie. Dit betekent dat de ronden van het scherm iets gebogen zijn. Bij de Samsung Galaxy S6 Edge is deze techniek tot in de puntjes uitgewerkt, bij de Mate S zijn alleen de randjes van het scherm afgerond. Hierdoor lijkt het beeldscherm meer op de telefoon te liggen in plaats van erin.

Huawei Mate S is een dure telefoon

De Huawei Mate S komt beschikbaar als normale versie en als versie die gebruikt maakt van de Force Touch technologie. Zoals eerder gezegd komt laatstgenoemde helaas niet beschikbaar in Europa. Wij zullen het moeten doen met de normale versie, die een verkoopprijs heeft van €650. Dit is vrij fors. De Mate S is op meerdere vlakken en prima smartphone, maar blinkt nergens uit. Daarnaast staat Huawei bekend als de fabrikant die goedkope Chinese smartphones maakt. Wat mij betreft is €650 voor deze telefoon dus te veel.

Conclusie Huawei Mate S

Als je de grote verhalen van Huawei tijdens de IFA in Berlijn vergeet dan is de Huawei Mate S technisch gezien een prima telefoon. De specificaties mogen er zijn en de Mate S kan goed meekomen met concurrerende smartphones. De verwachtingen die geschept zijn tijdens de IFA zijn echter vele malen hoger dan het uiteindelijke resultaat. Dit maakt de Mate S een prima telefoon die, vooral voor de liefhebbers, vast niet teleur zal stellen. Toch had ik veel meer verwacht van dit toestel en ik zal ongetwijfeld niet de enige zijn.

Huawei Mate S accessoires kopen

typhoneVoor alle Huawei Mate S accessoires werken we samen met Typhone. Typhone biedt de goedkoopste Huawei Mate S accessoires aan met een supersnelle verzending. Kijk snel op de site en begin met besparen.

Bekijk Huawei Mate S accessoires

Mobiel abonnement Huawei Mate S vergelijken