De comeback van HTC [kkratings]

HTC 10 | Al verkrijgbaar vanaf € 6,00 p/m

Looptijd
2 jaar
Eenmalig
€ 126,00
Per Maand
€ 26,00
Provider
vodafone
Bekijken op vodafone
Looptijd
2 jaar
Eenmalig
€ 652,95
Per Maand
€ 6,00
Provider
Telfort
Bekijken op mobielnl
Looptijd
2 jaar
Eenmalig
€ 6,95
Per Maand
€ 49,00
Provider
Telfort
Bekijken op mobielnl
Vergelijk alle abonnementen voor de HTC 10
htcMet de komst van de HTC 10 maakt HTC een goede comeback op de smartphonemarkt. HTC is erin geslaagd een degelijke smartphone te leveren waar je overigens verder niet al te veel nieuwe ontwikkelingen van hoeft te verwachten. Met de One M9 en de One A9 heeft HTC de plank behoorlijk misgeslagen. De een had een slechte camera en de ander was een matige poging om het design van de Apple iPhone 6S na te maken. Wat dat betreft heeft HTC de zaken nu anders aangepakt en zijn ze teruggegaan naar de basis.

htc10

Voor en nadelen HTC 10

  • Mooi design
  • Lange batterijduur
  • Goed scherm
  • Slechte foto’s bij weinig licht
  • Weinig innovatief

HTC 10 specificaties

Scherm: 5,20 inch

Processor: 2,2Ghz

RAM: 4GB

OS: Android 6.0

Opslag: 32GB (microSD uitbreidbaar)

Accu: 3000mAh

Camera: 12MP achter, 5MP voor

Connectiviteit: Wi-Fi, 3G/4G, NFC, Bluetooth 4.2

Afmetingen: 145,9×71,9x9mm

Gewicht: 161g

HTC 10 review

Mooi design

Het eerste dat opvalt aan de nieuwe HTC is het fraaie uiterlijk. Het toestel van aluminium is een verbeterde versie van het uiterlijk van de One M9 en is uiteraard weer voorzien van een belachelijk snelle vingerafdrukscanner. Met een gewicht van 161 gram en een maximale dikte van 9 mm is de HTC 10 dikker dan de meeste andere vlaggenschiptoestellen, maar dit werkt bij de HTC 10 in haar voordeel. Het toestel ligt door de grootte lekker in de hand en bij de HTC 10 heb je nooit het gevoel dat een windvlaag genoeg is om de smartphone uit je handen te blazen. Met alle steeds dunner en lichter wordende toestellen op de markt is dit voor de verandering wel eens fijn.

Ook de vingerafdrukscanner van de HTC 10 is van geweldige kwaliteit. Waar je bij andere toestellen nog extra moet drukken op de homebutton om het scherm te ontgrendelen, daar is de HTC 10 bij de kleinste aanraking al ontgrendeld.

Lange batterijduur

De batterijduur van de HTC 10 is uitstekend te noemen. Met een batterij van 3000aMH kan de HTC 10 zich meten met de batterijduur van de Samsung Galaxy S7. De Samsung doet dit echter met een batterij die meer capaciteit heeft dan die van de HTC 10. En wat betekent dit nu voor jou als je dit toestel koopt en gaat gebruiken? Met een beetje geluk kun je ongeveer 2 dagen gebruik maken van de HTC 10, zonder deze op te laden. Hiermee staat de smartphone bovenin het lijstje met de langste batterijduur. Is de batterijduur van een telefoon voor jou het allerbelangrijkste bij het kiezen van een telefoon? Dan is de HTC 10 zeker het overwegen waard!

Kan de HTC 10 deze belofte van 2 dagen gebruik zonder op te laden ook echt waar maken? Dat ligt er sterk aan hoe je de HTC 10 dagelijks gebruikt. Met een gemiddeld gebruik (e-mail, WhatsApp, korte YouTube filmpjes en Facebook) ben je zeker in staat om de 2 dagen zonder opladen uit te zingen. Zodra je de HTC 10 wat zwaarder gaat belasten met zwaardere games en bijvoorbeeld Netflix ga je waarschijnlijk de 2 dagen zonder opladen niet halen. Maar welke smartphone lukt dit wel? Bij normaal gebruik kan HTC haar belofte wel degelijk nakomen. Mocht het voorkomen dat je batterij al na 1 dag leeg is dan kun je met de bijgeleverde (snel)oplader de smartphone binnen 30 minuten weer op 50% krijgen.

Goed scherm

Behalve de uitstekende batterijduur is 1 van de sterke punten van de HTC 10 dat het scherm prima is. Door gebruik te maken van een scherm van 5.2 inch met een resolutie 1440×2560 pixels volgt HTC de trend bij de verschillende vlaggenschiptoestellen van Android. Meerdere van de grotere Android merken kiezen voor dit scherm en niet zonder reden. Het LCD scherm presteert uitstekend en staat hoog aangeschreven.

Bij de HTC 10 heb je ook de optie om balans aan te brengen in je scherm, afhankelijk van je eigen voorkeuren. Wil je dat video’s en foto’s echt ‘uit je scherm springen’ dan heb je bij de HTC 10 de mogelijkheid om te schakelen tussen de ‘VIVID’ en ‘sRGB’ modules. Dit klinkt allemaal behoorlijk technisch. Kort gezegd betekent het dat de HTC meer mogelijkheden heeft om je scherm naar je eigen voorkeuren aan te passen dan bij toestellen als de Samsung S7 of de LG G5. Vooral mensen die hier veel waarde aan hechten zullen hechten aan deze optie bij de HTC 10.

Foto’s maken met de HTC 10

HTC heeft geleerd van de ervaringen uit het verleden. De camera van de One M9 was nou niet echt om over naar huis te schrijven. En dat is een understatement. Omdat HTC ook wel door heeft gehad dat er iets moest veranderen is er bij de HTC 10 gekozen voor een 12 megapixel camera in plaats van de 20 megapixel camera in de One M9. Deze vermindering van megapixels betekent geen vermindering van het toestel. Doordat de megapixels die overblijven groter zijn, moeten ze beter in staat zijn om licht en details op te nemen. Deze verbetering heeft ervoor gezorgd dat de camera een stuk beter presteert dan die van de One M9.

Deze verbetering heeft ervoor gezorgd dat de camera van de HTC 10 goed in staat is om scherpe en goede foto’s te maken, vooral de close-ups zijn van goede kwaliteit. De foto’s die bij weinig licht worden genomen daarentegen zijn van een mindere kwaliteit. Een stuk beter dan bij de One M9, dat wel, maar toch worden de foto’s vaak vaag vastgelegd.

Weinig innovatie

HTC is erin geslaagd met de HTC een degelijk toestel te maken. Door te luisteren naar de kritiek die is geuit en door ervaringen uit het verleden is er dit jaar voor gekozen om terug te gaan naar de basis. Met de aluminium behuizing van de HTC 10 als belangrijkste uitgangspunt is teruggegrepen naar het succes van de HTC One. Deze keuze heeft er echter wel voor gezorgd dat de HTC weinig innovatief is te noemen. Voor iedereen die op zoek is naar een smartphone die is voorzien van de nieuwste snufjes en technieken is de HTC 10 niet de meest geschikte telefoon. Andere toestellen op de markt zijn waterdicht, hebben een scherm dat altijd aan staat of zijn voorzien van een brede hoekcamera. Deze opties heeft de HTC 10 allemaal niet.

Conclusie

HTC is met de HTC 10 teruggegaan naar de basis. Na het mislukken van de One M9 en de One A9 heeft HTC geprobeerd om het oude vertrouwde gevoel van de HTC One weer terug te halen. En daar is HTC in geslaagd. De HTC 10 is een degelijk toestel dat op veel fronten kan concurreren met andere toestellen in de markt. Het blinkt voornamelijk uit in batterijduur. Voor de mensen die dit een belangrijk item vinden bij en smartphone is de HTC 10 een goede keuze. Met een degelijke camera en goede schermprestaties doet dit toestel niet onder voor andere vlaggenschiptoestellen. Toch is er ook een reden om niet voor de HTC 10 te kiezen. Het ontbreekt bij de HTC 10 namelijk aan innovaties. Niet waterdicht, geen scherm dat altijd aan staat, kortom: iedereen die meer zoekt in een smartphone dan degelijkheid kan beter nog even verder zoeken.

HTC 10 accessoires kopen

typhoneVoor alle HTC 10 accessoires werken we samen met Typhone. Typhone biedt de goedkoopste HTC 10 accessoires aan met een supersnelle verzending. Kijk snel op de site en begin met besparen.

Bekijk de HTC 10 accessoires

Mobiel abonnement HTC 10 vergelijken