Huawei android updates

Beveiligingsupdates zijn bijzonder belangrijk voor zorgeloos smartphonegebruik. Naast de bescherming van het toestel, verbeteren de updates ook de balans van de smartphone. Als de updates niet met een zekere regelmaat worden uitgevoerd, neemt de kans toe dat u het slachtoffer wordt van hackeraanvallen, gegevensdiefstal of malware.

Huawei voorziet nieuwe smartphones doorgaans zo’n drie jaar lang van de belangrijke beveiligingsupdates. Er is echter geen vast tijdschema. Welke smartphones volgens de Huawei-lijst van updates voorzien zullen blijven, leest u in de rest van de tekst.

Belangrijk om weten: De lijst van Huawei is aan veelvuldige wijzigingen onderhevig. Als een toestel in een update uit de lijst wordt verwijderd, betekent dit niet noodzakelijk dat de smartphone geen updates meer zal ontvangen. In het verleden werd de Huawei P20 (Pro) niet meer in de lijst opgenomen, maar de fabrikant voorzag de smartphone nog wel van onregelmatige updates. Huawei heeft voor een soortgelijke aanpak gekozen met de Mate10.

De updatestrategie van de fabrikant is waarschijnlijk ook altijd afhankelijk van het betreffende toestel en hoe populair het is bij de gebruikers.

Beveiligingsupdates voor smartphones: Huawei maakt onderscheid tussen twee toestelcategorieën

Bezitters van een oudere Huawei-smartphone zullen dus uiterlijk na drie jaar een probleem hebben – ofwel doen ze het zonder de belangrijke beveiligingspatches, ofwel gaan ze op zoek naar een nieuwe mobiele telefoon die nog wel regelmatig van updates wordt voorzien.

Net als de concurrentie van Samsung, verdeelt Huawei zijn smartphones in update categorieën:

De nieuwste toestellen zoals de Huawei Mate40 Pro, de Mate P40 of de Honor 20 worden elke maand voorzien van beveiligingsupdates.
Iets oudere modellen zoals de Huawei Mate20 Pro of de MatePad krijgen slechts om de drie maanden updates
Huawei biedt gebruikers een document met een lijst van de ondersteunde smartphones als een service. In het volgende hebben wij een overzicht gegeven van de Huawei smartphones die nog steeds worden ondersteund.

Belangrijk: Als uw smartphone is opgenomen onder de toestellen met kwartaalupdates, moet u er rekening mee houden dat het toestel in de toekomst geen update-ondersteuning meer zal krijgen. Als uw toestel niet meer in de lijst voorkomt en al een paar jaar oud is, is het de moeite waard om de aanschaf van een nieuwe smartphone te overwegen – als u echt het zekere voor het onzekere wilt nemen. Ondersteuning hiervoor wordt geboden door onze mobiele telefoon beste lijst, die u helpt de ideale smartphone te vinden door middel van uitgebreide filter functies.

Deze Huawei smartphones krijgen officieel beveiligingsupdates

1. Huawei smartphones met maandelijkse beveiligingsupdates

  • HUAWEI Mate serie: HUAWEI Mate 20 X (5G), HUAWEI Mate XS, HUAWEI Mate 30 Pro, HUAWEI Mate 40 Pro
  • HUAWEI P-serie:HUAWEI P40, HUAWEI P40 Pro+, HUAWEI P40 Pro, HUAWEI P Smart Pro, HUAWEI P Smart 2020, HUAWEI P40 lite E, HUAWEI P40 lite, HUAWEI P40 lite 5G,
  • HUAWEI P Smart 2021, HUAWEI P Smart 2019, HUAWEI P40 Pro, HUAWEI P Smart Z
  • HUAWEI nova serie: HUAWEI nova 5T
  • HUAWEI Y-serie: HUAWEI Y6p, HUAWEI Y7p, HUAWEI Y6s
  • HONOR-serie: HONOR 9X, HONOR 20, HONOR 10I, HONOR 9X lite, HONOR 20 Pro, HONOR 7S, HONOR 10 lite, HONOR 20E, HONOR V20, HONOR 9X Pro

2. Huawei smartphones met driemaandelijkse beveiligingsupdates.

  • HUAWEI Mate serie: HUAWEI Mate 20 Pro
  • Tablets: HUAWEI MediaPad M6, HUAWEI MatePad T, HUAWEI MatePad T 10S, HUAWEI MatePad, HUAWEI MatePad T 10
    (Gegevens volgens Huawei, per 30 juli 2021).

Als u de automatische update op uw Huawei mobiele telefoon heeft geactiveerd, zal het systeem u automatisch informeren wanneer er een nieuwe update voor uw mobiele telefoon beschikbaar is. Als u liever de volledige controle houdt over de updates, kunt u dit natuurlijk ook handmatig doen via de apparaatinstellingen. Als u dit doet, loopt u echter het risico belangrijke beveiligingsverbeteringen mis te lopen – daarom is het de moeite waard uzelf regelmatig op de hoogte te houden van eventuele updates als u de handmatige instelling gebruikt.