Er zijn twee soorten abonnementen die je op dit moment kan afsluiten: een telefoonabonnement en een sim only abonnement. Hier onder wordt het verschil tussen deze twee abonnementen uitgelegd.

Telefoonabonnement

Bij een telefoonabonnement sluit je een abonnement af waar je een toestel bij krijgt. Je kiest de gewenste belminuten, sms’jes, een databundel en de telefoon. De maandprijs van het telefoonabonnement is afhankelijk van het aantal belminuten, sms’jes, de databundel en de telefoon die je kiest. Als je veel data en belminuten kiest, is je abonnement duurder dan wanneer je weinig van deze diensten wilt hebben. Zelfde geldt voor een telefoon. Wil je een telefoon met een dure aankoopwaarde, dan gaat het maandbedrag omhoog. Je betaalt namelijk per maand een vast bedrag voor de telefoon.

Bijna alle nieuwe toestellen kun je bij een abonnement kiezen. Het is vaak niet mogelijk om wat oudere toestellen bij een abonnement te krijgen.

Sim only abonnement

Een sim only abonnement is een abonnement waarbij geen telefoon inbegrepen zit. Je betaalt ook maandelijks geen bedrag voor de telefoon. Het abonnement bestaat alleen uit belminuten, sms’jes en een databundel. Het maandbedrag van een sim only abonnement ligt dus ook lager dan die van een telefoonabonnement. Als je een sim only abonnement afsluit, wordt er van je verwacht dat je zelf een telefoon aanschaft. Je krijgt namelijk alleen een simkaart om in je telefoon te stoppen. Het maakt niet uit welke toestel je bij dit abonnement aanschaft. Je kunt een toestel los kopen bij bijvoorbeeld Apple of Samsung. Daarnaast kun je ook een tweedehands toestel aanschaffen bij een particulier. Sinds een paar jaar is er nog een andere optie: een refurbished telefoon aanschaffen. Een refurbished telefoon is een tweedehands telefoon die volledig nagekeken is, waardoor de telefoon weer als nieuw is. Op dit moment kun je een refurbished iPhone en een refurbished Samsung aanschaffen.

Welk abonnement voor jou het beste is, is afhankelijk van jouw wensen. Vergelijk daarom eerst altijd welk soort abonnement voor jou het beste is! Zo kom je niet voor verrassingen te staan en heb je echt de beste keuze.