Wij krijgen vaak de vraag waarom een sim only-abonnement goedkoper is dan andere abonnementen van dezelfde provider. Er zijn verschillende redenen waarom een provider de sim only korting niet geeft op andere abonnementen. Deze hebben wij hieronder voor je op een rijtje gezet. Voor de allerbeste deal en een abonnement dat bij je past, kun je sim only vergelijken.

Geen smartphone bij je abonnement

Als je kiest voor een sim only-abonnement is dit eigenlijk altijd goedkoper dan een abonnement met een smartphone. De provider hoeft namelijk geen toestel voor jou te financieren, wat eigenlijk een soort lening is waarvoor je betaalt. Wist je dat je een BKR-registratie krijgt als je voor een abonnement met een toestel kiest van meer dan €250,-? Wanneer je het verschil van de maandlasten tussen een sim only en een abonnement met smartphone uitrekent en dit vermenigvuldigt met de looptijd van het abonnement in maanden, zul je zien dat de besparing vrijwel gelijk is aan de verkoopprijs van de ‘gratis’ smartphone. Je betaalt je toestel dus eigenlijk gewoon zelf.

Meer personalisatie

Je hebt meer vrijheid bij het samenstellen van een sim only abonnement. Bij een regulier abonnement kun je vaak alleen maar kiezen uit standaard bundels. Door sim only te vergelijken kun je deze bundel juist naar je eigen smaak samenstellen. Hierdoor kun je gemakkelijk besparen op bepaalde kosten. Als je bijvoorbeeld bijna niet belt maar voornamelijk op internet zit, kun je beter kiezen voor een abonnement waarbij je alleen betaalt voor het internetgebruik. Check eerst even hoeveel data je verbruikt zodat je niet hoeft te betalen voor iets waar je geen gebruik van maakt. Ook is er zeer veel concurrentie op de markt van sim only-abonnementen. Hierdoor worden deze abonnementen soms voor bodemprijzen aangeboden. Iedere provider beweert namelijk niet alleen de beste te zijn, maar ook de goedkoopste. Ondanks dat de bundels vrij identiek zijn kunnen de prijzen wel uiteenlopen. Dit is ook waarom het zeker de moeite is om sim only-abonnementen te vergelijken voordat je een nieuw abonnement afsluit.

Geen eigen netwerk

Sommige aanbieders van sim only-abonnementen hebben geen eigen netwerk maar maken gebruik van bestaande mobiele netwerken van bijvoorbeeld T-

 

Mobile, Vodafone of KPN. Deze providers worden MVNO’s genoemd. Hierdoor hoeven de MVNO’s geen kosten door te rekenen voor het netwerk aan jou als klant. Dit werkt ook positief voor de providers die wel een eigen netwerk hebben. Dit netwerk wordt namelijk optimaal gebruikt waardoor ze de kosten van hun eigen abonnementen ook wat kunnen laten zakken. Over het algemeen is een abonnement bij een MVNO goedkoper. Toch kiezen nog veel mensen voor een abonnement bij een van de grotere providers met een eigen netwerk, met name omdat deze bekend staan om de uitgebreide service.