Google wil in Android 12 een functie introduceren waarmee spellen gestart kunnen worden voordat de download voltooid is. Gebruikers moeten al na een paar seconden in het spel kunnen komen.

Google heeft een “play as you download” functie aangekondigd voor Android 12. Het nieuwe besturingssysteem zal naar verwachting in september verschijnen. In een blogbericht legt Google uit dat deze functie in de toekomst gebruikers in staat zal stellen spellen te starten voordat de download voltooid is.

De rest van de toepassing zou dan in de achtergrond gedownload worden. Google hoopt dat spellen minstens twee keer zo snel gestart kunnen worden als voorheen. In het beste geval wil het gebruikers “in enkele seconden” in het spel brengen.

Android 12: Op PC en console is de nieuwe functie al standaard.

Veel gamers zullen al bekend zijn met “play as you download”. Voor de PC en consoles zijn er al jaren vergelijkbare functies. Zo konden sommige spellen op de PS4 gestart worden voordat de installatie voltooid was. Voor mobiele toestellen zijn zulke opties tot nu toe eerder ongewoon.

Maar het is hier dat de nieuwe functie bijzonder nuttig zou kunnen blijken. Wie op dit moment onderweg is en dus geen bijzonder snelle verbinding heeft, hoeft dan niet te wachten tot het hele spel gedownload is, maar kan na korte tijd beginnen.